I den långa korridoren på våning tio på Storforsplan står flera pallar lastade med kartonger. I kartongerna ligger nytryckta broschyrer – sammanlagt 11 000 stycken.

8000 av dem ska inom kort köras ut till stadsdelens skolor.

– Målet är att alla elever ska kunna ta med sig en hem, säger Marie Ehrenbåge, kultursekreterare på Farsta stadsdelsförvaltning.

Broschyren, med rubriken Sommar i Farsta, kommer också att finnas på bibliotek, i parklekar och på fritidsgårdar. Där står månad för månad om aktiviteter i stadsdelsområdet under hela sommaren.

Somriga tips på väg ut till Farstaborna.

Somriga tips på väg ut till Farstaborna.

Angie Gray

– Syftet med broschyren är att de som inte har råd att resa eller bara har någon veckas semester ska kunna upptäcka att det finns väldigt mycket att göra i Farsta, säger Erik Wagner Sobelius, kommunikatör på stadsdelsförvaltningen.

Han är själv Farstabo och förälder till barn i skolålder.

– Vi tycker om att bada och paddla. Vi har två fantastiska sjöar i Farsta.

Erik Wagner Sobelius lyfter också fram Farstaängen och musikfestivalen Way Out Farsta som hålls där 14 juni med nio band på scenen.

Höjdare på torget

Marie Ehrenbåge har hållit i mycket av lovplaneringen. Hon vill pusha för ett kulturevenemang i augusti precis innan skolorna börjar för hösten: RAAF, en lindansföreställning på hög höjd på Farsta torg.

– Jag tror den blir helt fantastisk för Farstaborna.

Lovaktiviteter i sig är inget nytt, det jobbar man med varje år. Cirka 700 000 kronor är årets pengapung. Av de går cirka 600 000 just till sommarlovet.

Erik Wagner Sobelius, kommunikatör, och Marie Ehrenbåge, kultursekreterare packar broschyrer  som ska ut till skolorna.

Erik Wagner Sobelius, kommunikatör, och Marie Ehrenbåge, kultursekreterare packar broschyrer som ska ut till skolorna.

Angie Gray

Fritidsgårdar öppna

Jämfört med förra sommaren märks att det är mer öppet på fritidsgårdar och att tre parklekar har sommaröppet jämfört med två i fjol.

Målgruppen för de flesta aktiviteter är just barn och deras familjer, men även seniorer och i förlängningen alla Farstabor – här finns även guide till smultronställen i området både utomhus och inne.

– Det är en ingång till sommaren i Farsta där allting är samlat i en och samma broschyr. Vi vill visa att det är nära till kulturen, nära till att spela fotboll, nära till parker och bad, säger Marie Ehrenbåge.