Högre priser och en regnig sommar har inte stoppat göteborgarna från att unna sig en glass ute på stan. Färska siffror att antalet sålda styckglassar har ökat med 5,5 procent i sommar jämfört med samma period förra året.

Det är Pressbyrån som släpper Glassbarometern, en kartläggning där Göteborgs mest populära glassar listas tillsammans med andra insikter kring göteborgarnas glasskonsumtion.

– Som en av få rikstäckande glasskiosker har vi på Pressbyrån en lång historia av glassförsäljning. Faktum är att vi var först med att både tillverka och sälja pinnglass i Sverige 1935. Som en hyllning till vårt glassiga arv är vi därför glada över att presentera Glassbarometern, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Pressbyrån i ett uttalande.

Poppis i glassboxen

GB Sandwich är den mest populära glassen alla kategorier. Medan Piggelin är pinnglassen som toppar listan i sommar, följt av Magnum Strawberry White och Magnum Mandel. Samtidigt är Daimstruten överlägset den mest omtyckta glasstruten.  

Och det är inte på helgen som göteborgarna mumsar i sig något från glassboxen. Det är på onsdagar medan söndag är den minst populära glassdagen i veckan.