T-banans gröna och röda linje mellan Slussen och T-Centralen: Varje söndag–torsdag fram till den 17 augusti kommer tågen på båda linjerna att ställas in mellan klockan 23 fram till första tåget på morgonen. Detta på grund av arbete med nya Söderströmsbron. stället hänvisas resenärer till ett ensamt tåg som kommer trafikera sträckan i skytteltrafik. Det avgår högst var 15:e minut från det ordinarie spåret för Gröna linjen i riktning mot Hässelby strand.

✅ Det gäller på Gröna Linjen: Tågen från Skarpnäck och Farsta strand går endast till Slussen och tågen från Hagsätra går endast till Gullmarsplan. Tågen från Hässelby strand går till T-Centralen medan tågen från Vällingby/Alvik endast går till Hötorget.

🚩Det gäller på Röda linjen: Tågen från Fruängen och Norsborg går endast till Slussen. Tågen från Mörby centrum och Ropsten går endast till T-Centralen. Mellan Östermalmstorg och T-Centralen används endast ett av normalt två spår, vilket leder till reducerad trafik. Tågen från Mörby centrum och Ropsten går som tätast var 20:e minut.

På sin hemsida skriver SL att resenärer ska räkna med längre restider, trängsel och att de kan behöva byta plattform i samband med tågbyte. För att undvika trängsel hänvisar SL till alternativa resvägar.

Pendeltågen påverkas på flera sträckor.

Pendeltågen påverkas på flera sträckor.

Mostphotos

Fler arbeten som påverkar kollektivtrafiken

T-banan mellan Hökarängen och Farsta strand: Tunnelbanan stängs av mellan Hökarängen och Farsta strand fram till och med natten mot söndag 20 augusti. Anledningen är att depån i Högdalen byggs ut. Ersättningsbuss 18B går sträckan Hökarängen – Farsta – Farsta strand i båda riktningarna. Bussarna går som tätast var 10:e minut. Restiden mellan Hökarängen och Farsta strand är cirka en kvart och bussen kommer inte att stanna vid hållplatserna emellan.

Pendeltåg mellan Södertälje centrum och Gnesta: Alla pendeltåg ersätts med buss fram till och lördag den 5 augusti klockan 02 på grund av arbete med Strömstunneln. Det går också ordinarie SL-bussar mellan Södertälje centrum och Järna, via Södertälje hamn och Södertälje syd, och mellan Järna och Gnesta, via Mölnbo.

Pendeltåg mellan Stockholm City och Bålsta: Pendeltågen är inställda till den 14 augusti på grund av banarbete. Resenärer kan i stället resa med bussar som tar dem till Akalla, Kista eller Hjulsta där det går att byta till tunnelbanan för att resa vidare mot till exempel T-Centralen (den resan tar drygt 20 minuter). Ersättningsbussarna stannar inte i Sundbyberg – men dit går i stället tunnelbanans blå linje.

Spårväg Citys linje 7 ersätts sedan tidigare med buss på grund av vagnbrist.

Spårväg Citys linje 7 ersätts sedan tidigare med buss på grund av vagnbrist.

Mostphotos

Spårvagn mellan Stora Essingen och Sickla: Spårvagnarna är inställda på grund av underhållsarbete. Buss 30B ersätter på sträckan, men kan inte gå till Gröndal eller Trekanten på grund av vägarbeten på Essingeleden. Mellan Stora Essingen och Solna station går vagnarna som vanligt. Arbetet beräknas vara klart måndag morgon den 7 augusti.

Lidingöbanan mellan Ropsten och Baggeby: Bussar ersätter Lidingöbanan på grund av arbeten med nya Lilla Lidingöbron fram till den 10 september. Beroende på vart man ska resa kan även pendelbåtslinje 80 från Ropsten till Lidingö/Dalénum vara ett alternativ. Från båthållplatsen Lidingö/Dalénum till hållplats AGA är det cirka 500 meter att gå.

Saltsjöbanan: Under hela 2023 kommer inga tåg att gå på Saltsjöbanan på grund av flera olika banarbeten. Trafiken ersätts i stället med bussar. Buss 25F ersätter sträckan Fisksätra – Slussen via gamla Saltsjöbadsvägen, Buss 25M sträckan Saltsjöbaden – Fisksätra – Slussen via motorvägen, Buss 26C (bara morgnar) sträckan Solsidan – Tippen – Cityterminalen via motorvägen och buss Buss 26M sträckan Solsidan – Fisksätra – Slussen via motorvägen.

För mer information om trafikläget hänvisas resenärer till SL.se eller appen.