I början av året fick Enköpingsmusikern Kari Ylivallo frågan om han kunde tänka sig att vara med och arrangera en musikfestival med lokala musiker. ”Det kan jag väl” tänkte Kari. Han började sms:a runt till sina kollegor som är verksamma på Enköpings musikscen.

– Det gick rätt fort att fylla programmet, berättar Kari Ylivallo.

Musikern Kari Ylivallo arrangerar musikfestivalen ”Musik från Enköping live” på Joar Blå.

Musikern Kari Ylivallo arrangerar musikfestivalen ”Musik från Enköping live” på Joar Blå.

Fredrik Gustafsson

Men efter att scenprogrammet spikades har mycket hänt. Arrangören som gav Kari uppdraget från första början kunde av olika anledningar inte längre vara med som medarrangör.

– Det var i mars. Jag stod där själv med ett helt gäng bokade artister, säger Kari som tog sig en rejäl funderare på om han skulle blåsa av allt samman, eller om han skulle försöka ro festivalen i land, för egen maskin.

Han landade i det sistnämnda.

– Jag hörde av mig till kommunen och fick ett litet bidrag därifrån. Jag tänker, det får väl bära eller brista.

Musik i sex timmar

Sagt och gjort. På lördag, den 29 april mellan klockan 16.00 och 22.00, är det dags för den första upplagan av ”Musik från Enköping live”. En festival med enbart lokala artister och band. Totalt är det nio akter som kommer att lösa av varandra i ett musikmaraton som pågår i sex timmar. Bland de bokade artisterna finns bland andra Anders Sjöling, Jocke Göransson, Royal Blues Band, Stefan Löfgren och Johan och Håkan. Och så kommer Kari Ylivallo själv att stå på scen och göra något som han aldrig gjort tidigare.

– Det är 56 år sedan jag stod på en scen för första gången. Men jag har alltid sjungit andras låtar. Det här blir första gången som jag kommer att enbart framföra mina egna låtar. Det ska bli spännande, säger han.

Bandet han spelar i kallar sig för ”The Undefined Combo” och har skräddarsytts just för festivalen nästa helg.