Populära. Hammarbys damlag har sålt rekordmånga säsongskort inför den stundande fotbollssäsongen. Foto: Kenta Jönsson

Hammarbys damer slår rekord i sålda säsongskort

Mitt i rådande pandemi slår Hammarbys damlag rekord i sålda säsongskort. På mindre än ett dygn sålde de fler än någonsin. "Det är fantastiskt, jag har knappt hunnit ta in det själv", säger sportchefen Johan Lager.

  • Publicerad 17:55, 3 feb 2021

Efter två år i elitettan är Hammarbys damer åter tillbaka i högsta ligan. Förväntningarna på säsongen tycks höga. På mindre än ett dygn såldes så många säsongskort att klubben gissar att de slagit svenskt rekord.

– Det känns väldigt roligt, speciellt i dessa tider, säger Josefine Gasslander, biljettansvarig på Hammarby Fotboll.

Klubben har grävt i arkiven och kontaktat andra klubbar som kan ha sålt fler säsongskort, men än inte hittat något annat rekord än klubbens egna från några år sedan.

– Så vi betraktar årets försäljning som svenskt rekord. Om inte annat tills någon motbevisar oss, säger Josefine Gasslander.

Fotbollen saknas

På mindre än ett dygn såldes 624 säsongskort, och Josefine Gasslander tror att populariteten till viss del beror på att folk saknat fotbollen.

– Vi hade otrolig stämning 2019 när vi fick ha publik. Det, i kombination med att vi nu kommit upp i allsvenskan och värvat några stjärnor har gjort att intresset för damerna exploderat, säger hon.

"Inte överraskad"

Johan Lager, sportchef för Hammarbys damlag, är också glad över att så många kort sålts.

– Det är fantastiskt, jag har knappt hunnit ta in det själv. Det är magiskt, men jag inte säga att jag är överraskad, jag trodde nog vi skulle slå rekord i år, säger han.

Det beror dels på att det finns en stor, trogen skara fans runt om i landet, menar Johan Lager, och att Hammarby har en bra organisation som lyft och uppmärksammat damlaget.

– Sen spelar vi också bra, rolig och attraktiv fotboll.