Gymnasielärare. Ninmar Malki får pris för sina insatser att göra matematik roligt. Foto: Lärargalan

Gymnasieläraren Ninmar prisas för sina insatser

Hon tävlade mot tusentals andra lärare i Sverige. Under onsdagskvällen stod det klart att Ninmar Malki på Viktor Rydbergs fick utmärkelsen årets gymnasielärare 2021 på lärargalan.

  • Publicerad 13:34, 11 nov 2021

Under onsdagskvällen visades lärargalan på tv där fyra lärare fick pris i olika kategorier för sina insatser i sitt yrke.

En av dem var Järfällabon Ninmar Malki som är matematik-, kemi- och tekniklärare på Viktor Rydbergs samskola i Danderyd. Totalt har 10 000 lärare nominerats av 45 000 elever från hela Sverige.

"Att eleverna ligger bakom priset visar att jag gjorde rätt i att arbeta som lärare istället för civilingenjör" säger Ninmar Malki i ett pressmeddelande.

Hennes arbete med att hjälpa eleverna med matematiken motiveras till priset.

"Ninmars första uppgift är att skapa ett klimat där alla får tillgång till sin fulla kapacitet. Humor används ofta som redskap för att skapa en lustfylld och avslappnad stämning i klassrummet." skriver lärargalan.

"Har stärkt mitt självförtroende"

Lärargalan är en stiftelse och en årlig gala som hållits sedan 2016, och ämnar att belysa läraryrkets status i samhället.

"Ninmar har fått mig att se fram emot mattelektionerna, efter att jag alltid hatat matte. Hon har stärkt mitt självförtroende" skriver en tidigare elev i motiveringen för Ninmar Malki som årets gymnasielärare.

Årets pristagare i lärargalan

Årets mellanstadielärare: Anders Johansson, musiklärare i Vellinge.

Årets högstadielärare: David Lugner, SO-lärare på Rudenschöldskolan i Lidköping.

Årets Ledstjärna: Linda Forssell Asp, mellanstadielärare i svenska, matematik, engelska och teknik på Gruvrisskolan i Falun.

Årets gymnasielärare: Ninmar Malki, förstelärare inom matematik och klassrumsledarskap i Stockholm.

Källa: Lärargalan

Visa merVisa mindre