Fish and chips i sig är ingen nyhet för stockholmarna. Men kvaliteten kan ju variera. Det kanske inte är paradrätten man toppar menyn med. Men nu ska göteborgare visa var fiskskåpet ska stå.

Varför öppnar ni restaurang i Stockholm?

– Vi har fått väldigt bra respons i Göteborg och även på Tjörn, där vi har sommarrestaurang. Dessutom har en av grundarna, Ahmed Özdemir, flyttat till Stockholm, säger Adam Axelsson, en av delägarna.

Adam tror att stockholmarna kanske inte är vana vid så bra kvalitet på just fish and chips.

– Ni kanske inte har så många som lägger ner lite extra på den sortens snabbmat. Vi gör det där lilla extra och satsar på en meny med få men väldigt vällagade rätter.

Glid in på en räkmacka

I övrigt ska man på St:Eriksgatan 67 kunna äta moules frites och annan take-awayanpassad mat.

– Vi har en burgare, friterad aubergine och som dessert crème brûlée. Räkmacka på sommarhalvåret.

Hasselsson Stockholm räknar med att öppna sista helgen i februari.