STOPP. Getingmidjan stängs - återigen - av i helgen. Foto: Claudio Britos

Getingmidjan stängs av i helgen

Från och med i morgon, fredag 16 oktober, stängs den så kallade Getingmidjan av för tågtrafik. Så här körs tågtrafiken.

  • Publicerad 19:12, 15 okt 2020

Avstängningen pågår från och med fredag 16 oktober klockan 22 till söndagen den 18 oktober klockan 05.

Avstängningen påverkar fjärr- och regionaltåg som kör via Stockholm och det innebär en förlängd restid för resenärer. Det här är en planerad åtgärd sedan länge och görs för att kompletterande underhålls- och förbättringsarbeten ska kunna göras.

Nu lyfts nya Getingmidjan på plats

Sommaren 2020 genomfördes Getingmidjans tredje och sista stora sommaravstängning, men för att järnvägen ska fungera optimalt återstår tre kortare tillfällen då sträckan behöver stängas av.

– Den första avstängningen sker alltså nu i helgen. Därefter kommer järnvägssträckan stängas av under vecka 7, 2021, och den sista avstängningen sker i samband med Kristi Himmelfärdshelgen i maj, säger Kent Sahlman, projektchef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Så här kör tågen i helgen

✓  Tåg söderifrån vänder på Stockholms södra eller Flemingsberg station och resenärer byter till pendeltåg för att åka till Stockholm City och vidare norrut.

✓  Tåg norrifrån stannar på Stockholm Central och de som ska resa vidare söderut med fjärr- eller regionaltåg byter till pendeltåg mellan Stockholm City och Stockholms södra eller Flemingsberg station.