Förra hösten fick 135 matcher flyttas från Boovallen efter domen i mark- och miljödomstolen. Öppettiderna på lördagar och söndagar kortades nämligen till 10.00-17.30.

– Flera av våra lag har fått spela sina hemmamatcher i Älta ett par mil härifrån, säger Liv Sahlberg.

Men genom dagens dom i mark- och miljööverdomstolen blir öppettiderna på helger åter 09.00-20.00.

– Det är jättebra, vi vill ju att våra lag ska spela här, säger Liv Sahlberg.

Fortsatt begränsade öppettider

Men mark- och miljödomstolen tycker ändå att öppettiderna behöver begränsas så det blir ingen återgång till träningstider fram till klockan 22 på vardagar.

– Det är inte ett så jättestort bekymmer, vi har ändå svårt att träna så sent. Men det gör att vi får träna trängre, säger Liv Sahlberg.

Oppositionsrådet Khashayar Farmanbar (S) gläds också över domen. Men ser vikten av att ”investera i fler idrottsytor” med tanke på att öppettiderna på Boovallen begränsas.

– Det är också viktigt att öka idrottskapaciteten där folk bor, säger han.

Hade kostat 100 miljoner

Kommunalrådet Mats Gerdau (M) är nöjd över att slippa bygga ett bullerplank för omkring 10 miljoner kronor för att tysta Boovallen.

– Domen hade ju varit prejudicerade och medfört miljardkostnader i hela landet. Vi räknar med att det hade kostat Nacka 100 miljoner om vi skulle ha följt beslutet på alla våra idrottsplatser. De pengarna kan vi ju använda till bättre saker – till exempel nya idrottsanläggningar.

Domen får även Stockholms idrottsborgarråd Karin Ernlund (C) att pusta ut.

– Det är en lättnad att idrott och lek inte anses vara buller. Det hade fått enorma konsekvenser.