Klockan 10.16 inkom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett radhus på Slånvägen i Saltsjöbaden och polis skickades till platsen för att biträda räddningstjänsten.

Fyra timmar senare befinner sig räddningstjänsten fortfarande på platsen.

– Det är relativt stabilt just nu men vi har ganska mycket folk kvar på plats och vi har även en grävmaskin på plats som vi kommer använda för att förhindra spridningen till intilliggande radhus, säger Mathias Wikland, vakthavande befäl.

Det ska fortfarande brinna litegrann och det är en del rök kvar i byggnaderna.

– Branden kan ha spridit sig delvis i konstruktionen och det är det man vill kontrollera genom att komma in, säger Mathias Wikland.

Vad som är orsaken bakom branden är inte klart ännu, menar han.

– Vi får avvakta. Det kan vara en blixt men det är inte helt säkert än. 

Grannar vittnar om blixtnedslag

Enligt vittnen är det en blixt som slagit ner i huset. En person som bor i närheten hörde den höga smällen.

– En man som bor vid husen sa att han såg blixten slå ner, sedan hörde han en smäll. Jag hörde också en jättestor smäll, eller flera smällar, eftersom det var ett stort åskväder precis här, säger han och fortsätter:

– Sedan så var det flera som bor i området som sa att de sett det här och att deras hundar har skakat efteråt. 

Skadeläget är oklart.

Skadeläget är oklart.

Jonas Bobjörk

Runt klockan 12.00 brinner det fortfarande, enligt honom.

– Just nu brinner hela taket. Det kommer nya brandbilar hela tiden. De här husen sitter ju ihop, typ fem stycken, så det är svårt att se, men det är mycket möjligt att flera av husen brinner. Jag gissar på att de just nu jobbar för att rädda de andra byggnaderna.

Ingen person ska ha kommit till skada. Under eftermiddagen meddelar polisen att händelsen kommer rubriceras med brand utan misstanke om brott.

Texten uppdateras...