Nya. Ett nybildat parti vill driva lokala frågor regionalt. Foto: Matilda Hubinette, Knivsta.nu

Fröjd medgrundare till regionalt parti

Regionen har fått ett nytt parti. En av medgrundarna är Bålstapartiets gruppledare Owe Fröjd. – Det här är en fördel för Bålstapartiet, säger han.

  • Publicerad 11:10, 22 okt 2021

Lokala partier i Uppsala län är ett parti som ställer upp i regionvalet, bildat av lokala partier i Uppsala län. Så står det att läsa i det pressmeddelande som skickades ut på måndagen strax efter att grundarna hållit en presskonferens i Uppsala.

Nu ska det här nya partiet tas in i Region Uppsala i samband med valet 2022.

Så är det tänkt.

– Egentligen var det på gång redan till förra valet. Vi har grupper där vi träffas alla lokala partier, i länet och i hela Sverige. Vi har pratat om att det är svårt att agera i regionala frågor som är lokala, säger Owe Fröjd.

Flera frågor på agendan

Man kände att man var ute i för dålig tid vid förra valet. Nu, med knappt ett år till nästa val, kör man alltså i gång. Frågor som rör Håbo som ska drivas är bland annat närakuter/närvårdscentrum i Bålsta samt ytterligare en pendelstation vid Bålsta västra.

– Vi har haft ett antal möten för att komma fram till de här frågorna, säger Fröjd.

Tvingas Bålstapartiet stå tillbaka nu?

– Nej, inte alls. Tvärtom. Det finns andra eldsjälar i det här nybildade partiet som kan driva det här. Tvärtom är det här en fördel för oss i Bålstapartiet, att vi kan erbjuda och även driva de regionala frågorna.

Det nya partiet

Lokala partier i Uppsala län vill bland annat driva följande frågor i Håbo:

Närakuter/närvårdscentrum i Bålsta

Regional vårdcentral i Bålsta

Utveckla vägnätet mot en högre trafiksäkerhet med början på viktiga länsvägar som Väg 263 mellan Bålsta och Arlanda

Ytterligare en pendelstation vid Bålsta västra

Källa: Lokala Partier i Uppsala Län

Visa merVisa mindre

Gäst försvann från dagverksamhet

Kommunen anmäler sig själva. Upplands-Bro anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att en gäst försvann från en dagverksamhet tidigare i år.tisdag 30/11 10:20

Bro ska fyllas med offentlig konst

Stor konstfestival nästa år. Nästa år deltar Upplands-Bro, Nacka och Stockholms stad i konstfestivalen Wall Street Stockholm. Tanken är att 222 konstverk ska fylla gator och torg i de tre kommunerna.måndag 29/11 15:28