I slutet av mars plockades de sista varorna ner från hyllorna i närlivsbutiken i hörnet Poolgatan/Älvhagsvägen. Den tidigare hyresgästen, som öppnade i september 2021, fick det inte att gå runt.

Och nu lämnar TB-gruppen, som äger lokalen, tanken på en butik.

– Visst hade det varit positivt med en närbutik i området, men det har inte funnits intressenter för detta. Vi förstår att det är tufft att få ekonomi i en närbutik där man behöver hålla högre priser än stormarknader, inte minst med de ökade livsmedelspriser vi haft det senaste året, säger vd Lars Kylin.

Full fart i lokalen

Sedan i början av maj är det dock full fart i lokalen igen. Batjargal Myagmarjav, med över 20 år i restaurangbranschen, såg sin chans att ge Frestaborna asiatisk mat på hemmaplan.

– Folk är så glada att vi har öppnat, vi har fått jättefin respons, säger hon.

På menyn är det "90 procent japansk mat" som sushi, poké bowls och ramen, men koreanska rätter som bibimbap har också sin plats.

– Jag har många egna recept, säger hon hemlighetsfullt.

Till hjälp i köket och restaurangen har hon dottern Zolbayar och svärsonen Tsoggerel.

De har låtit renovera lokalen, som nu går i sobert grått.

– Allt är inte helt klart än. Kundtoaletten ska byggas om och här ska vi göra en loungedel med soffor, säger hon och pekar längst ner i lokalen, som totalt är på 140 kvadratmeter.

Charlotte Arwedsson

Vill servera öl och vin

Tanken är att kunna servera öl och vin, vilket de sökt tillstånd för, samt framöver eventuellt även kunna erbjuda paketboxservice.

– Att öppna restaurang här känns som mitt livs dröm. Jag får mycket energi och kraft från människor. Och Frestaborna är så trevliga, här bor världens bästa folk, säger hon glatt.

Att ha jobbet runt hörnet är också något hon uppskattar.

– Jag har drivit restaurang på Östermalm och jobbat på restaurang i Solna. Att slippa pendla är också en dröm. Nu bor jag ett stenkast från jobbet.