För krögaren Sara Ljungqvist såg det i slutet av september mörkt ut. Krogen som hon i 14 år drivit först i Sickla och sedan i Gamla stan, var på väg att gå i konkurs. Matsalen var i bästa fall halvfull, och det blev allt magrare på kontot.
Trendade på sociala medier
Vi den här tidpunkten började krogar runt om i världen som enbart serverade steak frites att trenda på sociala medier.
– Jag hade läst att det här var så jäkla inne, och tänkte att det kanske även skulle fungera här, säger Sara Ljungqvist.
– Många tycker att jag är galen, men steak frites har ju funnits hur länge som helst, säger Sara.
Judit Nilsson
Bara åtta dagar efter beslutet att stänga Sovel, öppnade hon "Teuf" med det nya konceptet. Hon fick även hjälp med marknadsföringen på sociala medier
– När det var som tuffast kom en kille av en ren tillfällighet förbi och sa att han kunde göra mig viral.
I samband med nyöppningen tog det fart.
– Jag tror att vi nådde 75 000 visningar på två timmar. Då ropade han: "Sara, nu är du viral!"
Kontot med namnet "Köttsara" har fortsatt att växa. I dag får klippen hundratusentals visningar.
Trots den virala succén är Sara Ljungqvist ingen höjdare på sociala medier. – Jag hade aldrig gjort en Tiktok om inte folk hade sagt hur jag skulle göra, säger hon.
Judit Nilsson
– Namnet kommer från att folk brukar spara mitt nummer under namnet “köttsara”. När jag drev Sovel tror jag att nästan varje styckdetalj passerade mina händer.
Den nyfunna statusen som TikTok-kändis är högst otippad, menar hon.
– Här på restaurangen är det okej, men när jag möter folk på stan som vill ta bilder kan det kännas lite konstigt.
Här är det fullbokat ända in i januari.
Judit Nilsson
Fullbokat varje kväll
Tiden då konkursen var nära känns i dag avlägsen. Varje kväll är matsalen packad med folk, och bokningarna är satta ända in i januari.
– Det är först nu börjar vi landa i att bygga struktur. Sedan måste vi lösa övergången från hype till att vara en institution. Gör vi det bra tror jag att det här kan fungera kvar hur länge som helst.
Det har talats mycket om att man bör dra ner på köttet – är det något folk har börjat släppa på?
– Jag hoppas att folk fortsätter att äta nyttigt. Men många äter väl ändå kött en gång i veckan, och då kan de göra det här.
På baksidan av menyn finns dock mer att hitta för den som kollar noggrant...
Judit Nilsson