Det är trångt bakom den blå avspärrningen på Sätrastrandsbadet i väntan på kungen och Silvia.

– Jag tror inte att kungen finns så jag kom hit för att få se honom. Min mormor har bett att jag ska hälsa att hon är kär i kungen, säger 10-åriga Sätrabon Eddie som är här med sin mamma Grace Caspers, sin storebror Melwin, 11, och kusinen Marlon, 21.

Grace Caspers med Marlon, Melwin och Eddie.

Grace Caspers med Marlon, Melwin och Eddie.

Pekka Pääkkö

De har fått Sverigeflaggor och kungakronor i papp. Eddie sätter sin på huvudet uppochner.

– Jag vill att barnen ska få träffa kungen. Det är lite en kulturgrej och hans liv ligger så långt ifrån vårt, säger Grace.

Både hon och barnen hoppas på att få byta några ord med kungaparet. 

– Jag vill fråga hur det känns att vara kung och drottning. Det verkar så lyxigt, säger Melwin.

Inga från Gustav Vasa Bredäng scoutkår bygger en katapult för tennisbollar.

Inga från Gustav Vasa Bredäng scoutkår bygger en katapult för tennisbollar.

Pekka Pääkkö

På gräsmattan en bit bort håller barn från Gustav Vasa Bredäng scoutkår på att bygga en katapult för tennisbollar. De är på plats dels för att få se kungen men också för att visa upp sin verksamhet och locka fler barn att börja hos dem.

– Jag är med i scouterna mest för gemenskapen, man får många vänner och gör roliga saker. Det ska bli kul att träffa kungen för han är scout och representerar Sverige, säger Inga, 13.

 Kungen tillrättavisar Eddie

Några av de första att ta plats vid avspärrningen var 13-åriga Sätrabon Parham och hans mamma Saiideh Ghasemy och pappa Reza Fathaipoor.

– Vi älskar att fira och är här för att träffa kungen och ha roligt med honom och alla människor, säger Saiideh Ghasemy. 

Efter några uppträdande kommer tillslut Carl XVI Gustav och Silva, de hälsar på och får blommor av flera av besökarna. Efter vägen fastnar kungens blick på Eddie.

– Du har har ju kronan uppochner, du ska vända på den, säger han. 

Eddie vänder på pappkronan och färden fortsätter.

Förskolebarn från Sätra dansar bredvid scenen efter sitt framträdande.

Förskolebarn från Sätra dansar bredvid scenen efter sitt framträdande.

Pekka Pääkkö

Efter tal av stadsdelsnämndens ordförande Julia Matusenko tar förskolebarn från Sätra plats på scenen och sjunger och dansar för kungaparet och resten av publiken. Efter ytterligare underhållning planterar och vattnar kungaparet en al strax bredvid strandkaféet. 

"Drottningen är en av oss"

Strax bredvid står Sätraborna Ayse Bilir och Hatice Uz med huvudena prydda av blomsterkransar. De passar på att säga hej till kungaparet och Hatice ger sin krans till Silvia som säger att hon ska ge den till sitt barnbarn Estelle. 

– Det känns som om drottningen är en av oss, hon har också en bakgrund som invandrare, säger de. 

Sätraborna Hatice Uz  och Ayse Bilir.

Sätraborna Hatice Uz och Ayse Bilir.

Pekka Pääkkö

Men den som hoppats på ett tal får bege sig till nästa anhalt i Gamla stan för sedan lämnar kungaparet Sätrabadet i båt.

Eddie blev först lite besviken över att han inte fick gå in och prata med kungen själv men tycker samtidig det vägs upp av att kungen uppmärksammade just honom och den felvända kronan. 

– Det känns jätteroligt, säger han.

"Hade kunnat hålla tal"

Även Saiideh Ghasemy och hennes familj hade hoppats på mer direktkontakt.

– Det var kul att han kom men jag tycker att han hade kunnat hålla ett tal eller sagt något, säger hon.

Men Ayse Bilir och Hatice Uz är mer än nöjda. 

– Det är trevligt att de besöker Sätrabadet så att man känner att vi inte är bortglömda. Det betyder mycket att kända personer kommer hit och uppmärksammar vårt fina område för det behövs, säger de.