Café Olivie. Så heter det nya kafé som har öppnat på Storängsgatan. Foto: Pekka Pääkkö

Fokus på hållbarhet – och lyxiga frukostar

Ett nytt kafé i Norra Djurgårdsstaden. Ägaren är fysiker och hållbarhetsexpert – men har aldrig drivit kafé tidigare. – Jag är lite galen, säger hon.

  • Publicerad 13:44, 10 sep 2021

Vår nisch är sådan frukost som jag har saknat i Sverige

Ett nytt kafé har öppnat på Storängsgatan i Nprra Djurgårdsstaden. Fokus ligger på hälsosam mat och lyxiga frukostar.

– Det är sådana frukostar som jag har saknat i Sverige. Fransk och orientalisk, säger ägaren Hanan Abu Eid.

Hon är fysiker och expert inom lokal hållbarhet, hennes instagramkonto @s.u.s.t.a.i.n.a.b.l.e har 14 000 följare. Hon tycker att det finns en del brister i Norra Djurgårdsstadens hållbarhetsprofil.

– Området marknadsförs som miljövänligt och hållbart, men det är dyrt att bo här och de har inte satsat på sociala aktiviteter.

"Lite galen"

Hanan hoppas att kaféet ska bli den typ av mötesplats för Norra Djurgårdsbor som hon tycker fattas. Hon samarbetar både med lokala mataktörer och andra aktörer i närområdet.

– Grannen mitt emot är min mentor inom ekonomi, grönsakerna kommer från Sunny på torget och arbetskläderna kommer från företag på Lidingö och Gärdet.

Att driva kafé är inte något hon har sysslat med tidigare.

– Jag har bara vågat. Jag är lite galen!

Café Olivie. Så heter det nya kaféet som öppnat på Storängsgatan 25 i Norra Djurgårdstaden. Foto: Pekka Pääkkö