Kaos bröt ut på en regimtrogen eritreansk kulturfestival på Järvafältet i går. Demonstranter stormade området, kastade sten mot polisen och satte tält i brand.

Minst 55 personer skadades i våldsamheterna, uppger polisen. Tre av dem är poliser. 23 personer vårdas på sjukhus, varav åtta med allvarliga skador.

Omkring 180 personer frihetsberövades under polisinsatsen men bara en person har gripits, misstänkt för mordbrand.

När situationen lugnat ner sig på Järvafältet kom larm om bråk i Hallonbergen vid 18.30-tiden. Minst en person blev misshandlad i närheten av tunnelbanan, enligt polisen. Bråket har kopplingar till upploppet. Fem personer omhändertogs.

Motdemonstranter från andra länder

Upploppet hade planerats under en längre period, säger en man som varit engagerad i motdemonstrationen till P4 Stockholm.

Enligt honom ska personer från andra länder anslutit.

Polisen bekräftar bilden och säger att de haft beredskap för att hantera utländska demonstranter, rapporterar SVT.

– Det är också så att personer har hindrats från att komma in i landet, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till tv-kanalen.

Både festivalen och demonstranterna har tillstånd för flera dagar. Men polisen kommer se över om tillståndet för demonstrationen behöver justeras med anledning av oroligheterna, rapporterar P4 Stockholm.

Mitt i söker polisen.