Den senaste händelsen skedde strax innan klockan nio på onsdagskvällen den 6 september. En man i 40-årsåldern misshandlades av flera personer utomhus på Södergatan i Märsta. Polis och ambulans larmades, när de kom fram hade gärningsmännen sprungit från platsen.

Den skadade mannen låg kvar på marken och var, enligt polisrapporten inte kontaktbar. Han fördes direkt till sjukhus där han vårdas för sina skador som inte ska vara livshotande.

Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och arbetar vidare med att förhöra vittnen och samla in bevis. För närvarande finns det inga misstänkta för misshandeln.

Slag och sparkar

Även Lördagen innan präglades av bråk. På morgonen vid halv tio-tiden blev enman blev skadad efter att flera personer slagit och sparkat på honom. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen blev kvar i området och samlade in vittnesuppgifter. Fyra personer greps i samband med bråket och en husrannsakan genomfördes i en bil. Två personer som bevittnade händelsen ska ha blivit hotade med kniv i samband med bråket, de blev inte fysiskt skadade. Polisen har upprättat en anmälan där brottsmisstankarna rör grov misshandel, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och brott mot knivlagen.

Kvinna blev slagen

Senare under lördagen blev en man misshandlad av tre andra personer i Märsta centrum. Han ska enligt polisens händelserapport gått mellan en pågående misshandel där en kvinna blev slagen. Gärningsmännen använde ett tillhygge och mannen fick föras till sjukhus med ambulans.

Oklart om samband

Strax därefter misshandlades en man grovt igen. Det var flera personer som bråkade i närheten av närheten av Stockholmsvägen och Tingvallavägen, de sprang iväg när polisen anlände. Flera personer blev brottsoffer vid detta bråk och ytterligare en man fick föras till sjukhus med ambulans.

Utredningarna fortgår i samtliga av dessa fall men polisen kan inte svara på om de olika bråken har ett samband med varandra.

– Vi kan inte säga så mycket mer i nuläget om hur många som är misstänkta och eller om dessa fall har ett samband. När det kommer till misstänkta råder utredningssekretess. Det är samma utredare på de olika fallen, säger Rebecca Landberg på polisens ledningscentral.