Sommaren närmar sig med stormsteg, och starkt förknippat med sommaren är både glass och bad. Men det senare kan det bli svårare med, åtminstone inomhus. Både Storvretsbadet och Fittjabadet stänger i sommar. Den ena lite längre än den andra.

– Den tionde juli stänger vi, och det är för att vi flyttar ut personalen till våra strandbad. Inomhussäsongen stannar av under juli och de stora massorna är på våra strandbad. Så vi omplacerar personalen utomhus, säger Ulrika Höglund, bad- och racketchef på Botkyrka kommun.

Fittjabadet kommer att vara stängt under en längre tid – fram till hösten 2023. Anledningen är en omfattande renovering i badhuset.

– Fittjabadet måste rustas upp för att hålla 25–30 år till, för i nuläget är den i dåligt skick. Då är det främst ventilationen och reningsverket som måste bytas ut, och i de bästa av världar kan vi öppna igen i september 2023, men det kan både gå fortare eller ta längre tid, säger Ulrika Höglund.

Ny simhall

Det pågår också en utredningen om ett sprillans nytt badhus i Botkyrka. Än så länge är det inte klart var den ska byggas.

– Ett förslag är i Storvretsparken, för det är ett av de mest attraktiva platserna. Dels för att det är en fantastisk miljö med parken, och det är bra för området Storvreten om man får en ny simhall som skulle ge fler besökare och mer rörelse i området, säger Höglund.