Råsunda. Finpizza och hantverksburgare går väl snart att få i varenda kvarter.

Men om något hamnat i skymundan är det väl korven.

Så resonerade Marco Johnler som nu öppnat Korvbyrån på Råsundavägen.

– Svenskar är ett korvfolk. Alla älskar korv. Men det blir ju oftast en i farten från macken eller 7 Eleven. Det är stora rullar med kilovis av fett och mos. Inte så mycket finess.

– Samtidigt går det ju att få tag på riktigt bra korv i butik. Det som saknats är ett koncept med en färdigt produkt att äta.

Köpte thaikiosk på Blocket

Lokalen, en liten thaikiosk, hittade han på Blocket i somras och nu köas här gladeligen för hantverkskorv i bahn mi, korvbowls och "oklassisk rulle" med feta och ajvar.

Lyxvurst. Korven kan sköljas ned med en lokal bärs från Solna bryggeri.

Lyxvurst. Korven kan sköljas ned med en lokal bärs från Solna bryggeri.

Mikael Andersson

Och så de populära potato popsen, en uppdaterad form av strips.

– Vi var inte beredda på ett sådant gensvar, det har varit helt sjukt! Vi har fått stänga tidigare för att det helt enkelt tagit slut, berättar Marco såhär efter första veckan.

Har krog i stan

Byrågänget är ett familjeföretag, här jobbar lillebror Max, sambon Vera Kjellman, pappa, mamma och farbror.

Jo då, krog-dna finns i släkten.

– Min pappa startade Marco´s i Vasastan för en massa år sen, så det är på den vägen.

Visst känns Solna lite korvigt?

– Ja men lite! Det är mycket fotboll, mycket korv. Vår lokal var en klassisk korvmoj tidigare, en kund berättade att den hette Olles korvkiosk.

Korvbyrån har öppet 11-19 tisdag till söndag.