Stadens planerade rivning av en byggnad i Snösätra, som föreningen Kulturkvarter Snösätra vill bevara, är tillfälligt stoppad. Nu utreds husets status och Mikael Rickman från föreningen har haft ett möte med ansvariga politiker.

– Jag har förklarat situationen för dem. Det är dumt att riva det som finns och fungerar – särskilt när det är ont om resurser. Dessutom är det ju inte gratis att ta bort en byggnad. Nu ligger bollen hos politikerna, vi har i alla fall fått i gång en dialog, säger Mikael Rickman.

Återkommande loppis

Nu laddar han och Kulturkvarter Snösätra för en sommar som kommer att vara späckad med aktiviteter och evenemang. Bland annat blir det en återkommande kulturloppis. Nästa helg, 18-21 maj, är det dags för Spring Beast-festivalen.

– Det blir en fyra dagars-fest som kommer att fungera lite som en presentation av vad som kommer i sommar. Man kommer att både kunna titta på konst och själv vara med i skapandet. Tanken är att det ska hända något i området varje vecka. Vi vlll stärka den lokala scenen och vara ett forum för konstnärer och andra intresserade, säger Mikael Rickman,

Förutom graffiti i olika former blir det bland annat loppis med Southside 19 markets, workshops, foodtrucks och livemusik på festivalen.

– Och på söndagen kommer vi att ha några artistsamtal med konstnärer som har varit med och målat under helgen, säger Mikael Rickman.

På snosatra.com finns mer information och ett festivalprogram.