Fest när vovvarna på dagiset får julkäk

Traditioner ruckar man inte på, så nu har Mimmis hunddagis i Traneberg återigen bjudit sina fyrbenta vänner på julbord. Så här såg det ut förra veckan, och efter att ha sett festbilderna erkänner vi att det även vattnas i munnen på en och annan tvåbent.

  • Publicerad 08:30, 24 dec 2021

Foto: Anna Waldenström

Smaskens

Yorkshireterriern Chili tar för sig av julbordet, en tradition som hunddagiset har hållit vid liv i 24 år nu. Ägaren Mimmi Moore tycker att tillställningen för tankarna till Disneys värld. Hon säger att det är en ganska sjuk känsla när 30 hundar utan minsta lilla gruff delar på allt. "De vet att när det är julbord sköter man sig, mer än människor rent av. Kanske för att det inte serveras någon alkohol", säger hon.

Foto: Anna Waldenström

Bra käk

På menyn finns bland annat köttbullar utan lök, prinskorvar, grisöron och helt vanligt hundgodis. "Allt som ser ut som pepparkakor är blodpudding och leverpastej utstansat i pepparkaksformar. Vi har också en leverpastejtårta, hundarna är helt tokiga i det", säger Mimmi Moore.

Foto: Anna Waldenström

Juligt klädda

"99 procent tycker att det är buskul. Alla hundar har ju tröja när de går ut på promenad, speciellt i Bromma. Men är det någon som inte vill ha mössa är det inget tvång", säger Mimmi Moore.

Foto: Anna Waldenström

Mums

"Det tar säkert fem–sex timmar för oss att göra, och fem–sex minuter för dem att käka upp", säger Mimmi Moore. Här är det chihuahuan Doris som trivs bland köttbullar och leverpastej.

Foto: Anna Waldenström

Erfarna

Selma och Lilly föräras med en parbild. Mimmi Moore säger att hundarna kan julbordsrutinerna vid det här laget. "De sätter sig för fotografering utan att vi ens behöver ställa upp dem."

Foto: Anna Waldenström

Klapp

Alla på julbordet, som Cleo här, får paket.

Foto: Anna Waldenström

Taggade

Efter maten blir det luciatåg utomhus. Labradoodlen Harry bär kronan. Mimmi: "Han har så bra huvud och tycker själv att han är snygg i den."

Risk för hemlösa coronahundar efter pandemin

Fakta: Andra juliga hundar

Pluto. När Musse Piggs jycke upptäckter ekorrarna i julgranen går det vilt till.

Bajenhunden. Jonas Karlssons grönvita rollfigur i SVT:s kalender Julens hjältar från 1999.

Lady & Lufsen. Måhända ett av de mjäkigare inslagen i Kalle Anka-sändningen. Tur då att det åtminstone handlar om hundar.

Santa's Little Helper. Av alla husdjur på jorden har familjen Simpsons exemplar kanske det juligaste namnet av dem alla.

Snuten. Fyrbent stjärna i årets julkalender om familjen Knyckertz.

Visa merVisa mindre