Våren närmar sig och med det även starten för fotbollssäsongen. För FC Arlanda har försäsongen dragit igång med några nyförvärv i truppen men framförallt har laget behållit 16 spelare från föregående säsong. Succésäsongen där högt siktande FC Arlanda knep fjärdeplatsen i division två norra Svealand som nykomling i serien.

– Det ser bra ut på försäsongen och vi har lyckats värva fem spelare hittills, säger Pierre Yaghleji som är sportchef för FC Arlanda.

Nyförvärven består av en målvakt, en ytterback, två mittbackar och en yttermittfältare. Två av dessa spelare är boende i Sigtuna kommun vilket gläder sportchefen.

Under hösten träffade Mitt i Sigtuna en av lagets bästa målgörare för säsongen, Anton Charbachi. Han var en av de 16 spelare som blev kvar inför denna säsong.

– Ja, Anton är kvar. Vi lyckades få honom att fortsätta ett år till i alla fall. Det fanns intresse från lag i en högre division och även från Norge, säger Pierre Yaghleji.

Träningsläger i Barcelona

Med en och en halv månad kvar till premiärmatchen i serien finns nu ett par träningsmatcher inplanerade. Hela truppen åker även ner på ett träningsläger i Barcelona i mars. Där ska laget spela en träningsmatch mot internationellt motstånd.

– Vi fokuserar mycket just nu på att få ihop lagdelarna. Tre av fyra backar är nya och ska komma in i spelet. Sedan vet vi inte om alla startar när serien börjar.

Med många spelare kvar från stommen av förra årets lag kan FC Arlanda bygga vidare utan större förändring.

– De spelare vi ville behålla är kvar så jag kan bara se att vi kommer att bli starkare som lag. Vi har förstärkt med bra spelare och vi kommer förstärka med ytterligare två spelare till. Vi kommer inte vara ett sämre lag än vad vi var förra året i alla fall, säger Pierre Yaghleji.

Förstärkningar som ska tillkomma blir troligtvis på det centrala mittfältet tror sportchefen. Där har FC Arlanda tappat en ordinarie spelare från förra året. Även i tränarstaben har det skett en förändring. Målvakten Milad Hanna, som har spelat flest matcher för FC Arlanda, har slutat som målvakt och istället blivit tränare.

När division två norra Svealand drar igång öppnar FC Arlanda med en bortamatch mot IK Franke för att sedan ta emot Skiljebo på Midgårdsvallen och Viggbyholm på bortaplan.

– Det blir tufft, det är tre riktigt bra lag och det spelskickligaste av de lagen är Franke så det där blir ingen lätt match. Sedan är de tre första matcherna alltid lite tuffare. Lagen har ofta hela truppen tillgänglig utan skador eller avstängningar.

Vilka tror du vinner serien?

– Jag tror att vi kommer vara där och kriga, topp tre i alla fall. Annars kan jag tänka mig att Hudiksvall kan vara starka om de får ihop sitt lag.

I sommar kommer FC Arlanda även att spela i Svenska cupen.