I morgon, tisdag, är det skolavslutning på Farsta grundskola. Men en elev kommer att saknas bland de snart sommarlovslediga.

Fyra personer träffades av skotten i Farsta centrum i lördags kväll, varav en 15-årig pojke och en man i 45-årsåldern dog av sina skador.

Farsta grundskola, där pojken var elev, har satt in kuratorer och psykologer och stärker upp med elevhälsopersonal från andra skolor nu på måndagen. En minnesplats har skapats på skolan och en tyst minut har hållits.

"Vi har också aktiverat kristeamen på andra skolor i området då vi ännu inte vet vilka elever som kan ha relation till offer och heller inte vet vilka som varit på plats och bevittnat händelsen", skriver Peter Bragner, grundskolechef i Farsta stadsdel, i ett mejl till Mitt i.

Han betonar också att skolan samarbetar med polis och stadsdel för att se till att stöd finns även utanför skolans väggar.

Anpassar stödet

Han skriver vidare att skoldagen ser olika ut beroende på elevernas åldrar, men att anpassat stöd ska ges utifrån de behov som finns och att man vill ge eleverna en så trygg och igenkänningsbar vardag som möjligt.

Tisdagens skolavslutning ska hållas som planerat är tanken, för att "hålla fast vid struktur och igenkänning i en tid av kris", skriver Peter Bragner. Enligt information som gått ut till vårdnadshavare på måndagen ska skolavslutningen i själva skolhuset hållas enbart för elever.

Man i 45-årsåldern död efter skjutningen i Farsta

Över 20 skott avlossades från ett militärt automatvapen i Farsta centrum i lördags. En tonåring och en man i 45-årsåldern dog. Två andra skadades.

– Det skulle potentiellt ha kunnat gå ännu värre. Jag har talat om det här som inhemsk terrorism, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M).

En tonåring och en man i 45-årsåldern dog och ytterligare två personer skadades i en skjutning mitt i Farsta centrum under den tidiga lördagskvällen.

På söndagseftermiddagen höll Max Åkerwall, polismästare i Stockholm, en pressträff i närheten av tunnelbanestationen i Farsta.

Enligt polisen anlände skyttarna i en bil kort innan skotten brann av.

– En person har gått ut och öppnat eld mot tunnelbaneentrén och uppgången, sade Max Åkerwall under pressträffen, rapporterar Aftonbladet.

Vapnet som användes var ett militärt automatvapen och därför var det enligt polisen stor risk för allmänhet att hamna i skottlinjen.

Ministern: Skulle kunna gått ännu värre

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) sade i söndagens SVT Agenda att 21 skott avlossades.

– Det skulle potentiellt ha kunnat gå ännu värre. Jag har talat om det här som inhemsk terrorism, sade Strömmer.

Två män greps senare efter en biljakt på E4 som slutade i Järna.

Enligt Åkerwall är männen kända av polis sedan tidigare, men inte för den här typen av brottslighet.

Det är för tidigt att säga om tonåringen som sköts till döds var den tilltänkta måltavlan, enligt polisen.

– Än så länge är motivbilden grumlig.

Man i 45-årsåldern död efter skjutningen i Farsta

21 skott brann av från militärt automatvapen i Farsta centrum ✔ Tonåring och man döda – två skadade ✔ Två gripna ✔ Justitieministern: "Inhemsk terrorism"

Farsta grundskolas personal får stöd av HR och företagshälsan.