Polisen grep den 9 mars den man åklagaren misstänker för att ha stuckit ihjäl en man i 20-årsåldern i centrala Bagarmossen kvällen den 1 mars. Polisen hittade den svårt skadade mannen i ett trapphus.

Samma kväll, den 1 mars, grep polisen en Farstabo i 20-årsåldern som är misstänkt för grovt skyddande av brottsling och nu häktad.

Åklagaren: "Inte velat svara"

Tingsrätten har nu även häktat den man som misstänks för mord, även här handlar det om en Farstabo i 20-årsåldern. Han var tidigare anhållen i sin frånvaro, då polisen sökte efter honom.

– Han har inte velat svara på några frågor i det inledande förhöret, men det är min uppfattning att han nekar till misstankarna, sa åklagaren Lisa Dos Santos i måndags.

"Inte samma sak"

Däremot har mannen enligt tingsrättens protokoll medgett att det enligt åklagarens version finns sannolika skäl för mordmisstanken och motsatte sig inte häktningen.

– Men det är inte samma sak som att han erkänner, påpekar Lisa Dos Santos.

Mannen som misstänks för mord blev, som Mitt i berättat tidigare, för några år sedan kidnappad. En av de dömda var mannen som i förra veckan stacks till döds i Bagarmossen.

Enligt åklagaren Lisa Dos Santos handlade domen då om människorov, mindre grovt brott – det vill säga ett människorov av mindre allvarligt slag.

– Vi jobbar brett och befinner oss i ett tidigt skede av utredningen. Det jag kan säga är att det finns en koppling mellan offret och den misstänkte på så sätt att offret är dömd för brott mot den misstänkte för ett par år sedan, sa Lisa Dos Santos förra veckan.

Tror ej på nätverk

Polisen tror initialt inte att brottet är en del av en uppgörelse mellan olika kriminella nätverk eller del av den våldsvåg som svept över Stockholm sedan juldagen.

– Vi kan inte se de typiska inslagen, till exempel skjutvapen eller del av en tydlig konflikt mellan nätverk. Men det är en del av utredningen att se vad detta bottnar i, sa Lisa Dos Santos.

Mannen som är häktad för grovt skyddande av brottsling har nekat till anklagelserna och motsatt sig att bli häktad.