Ljusgata. Nya installationen Vinterljus Hagalund ska göra det både mysigare och tryggare i stadsdelen. Foto: Marika Andersson

Extra julbling i Hagalund i vinter

Första advent blir det äntligen lite ljusare i Solna – ja, alltså i form av julbelysning. I år får Hagalund lite extra kärlek.

  • Publicerad 08:12, 30 nov 2021

Vi halt valt platserna utifrån hur man rör sig i området

På söndag tänds så belysningen i Solna. Staden ansvarar för dekorationerna på sex platser i kommunen, den som är nyfiken kan spana in glimmande jätteamaryllis på Solna kyrkväg vid Karolinska eller Bergshamras fyra meter höga ljusfontän med lampor i skiftande färger på Kraus torg.

En nyhet för i år är en dekorationsbelysning i form av ljusbollar som tänts på åtta olika platser i Hagalund.

Installationen kommer att sitta uppe till och med januari och är ett samarbete mellan staden och Platssamverkan Hagalund.

– Vi har valt att kalla installationen för Hagalund vinterljus och har valt platserna utifrån hur man rör sig i området. På så sätt blir det en trygghetsskapande åtgärd som samtidigt bidrar till en trivsam och omhändertagande miljö, säger Marika Andersson, belysningsingenjör på staden.

Solna stads kostnad för årets julbelysning är cirka 170 000 kronor.

Utöver installationerna kommer även tio granar över hela Solna att tändas på söndag.

Vinterljus. Lite extra bling bling i Hagalund i vinter. Foto: Marika Andersson

Här lyser det

Solna kyrkväg: Två installationer med fyra meter breda amaryllis.

Hagalund: Ljusslingor och klappar i trädet vid områdets entré. Ljusbollar på åtta platser och slingor i träd på två av dessa.

Råsunda, Stråket: Ljusplymer på lampor.

Solnaplan: Ljusbollar i träd.

Kraus torg, Bergshama: 4,3 meter hög ljusfontän med färgskiftande lampor.

Sofia Magdalenas plats, Frösunda: Lysande julkula och slingor i åtta träd. l´julkula som lyser, 3,5 meter i diameter. 8 träd i rondellen pryds med slingor.

Visa merVisa mindre