När villa Loviseberg vid Ulriksdals slott köptes för 59 miljoner kronor av Statens Fastighetsverk 2021 var det årets dyraste villa.

Planen var att den skulle användas som bostad för statsministern under tiden som kvarteret Lejonet, där utrikesdepartementet och Sagerska palatset ligger, renoveras.

Men renoveringen har förpassats till framtiden eftersom regeringen prioriterat andra fastigheter, och Ulf Kristersson behåller sitt hem i Sagerska tills vidare.

Så, vad ska ske med Loviseberg och kommer SFV att behålla villan nu när det är osäkert om den behövs för statsministern?

SFV svarar Mitt i skriftligen via pressekreterare Maria Uggla:

"Beroende på eventuella beslut kring en framtida renovering av kvarteret Lejonet och när det blir aktuellt, kommer vi att titta på en eventuell tillfällig användning av byggnaden".

Kan det inte anses vara slöseri med skattepengar att låta villan stå tom?

"Det är SFV:s skyldighet att anvisa en eventuell evakuering i det fall kvarteret Lejonet ska renoveras och behov av evakuering uppstår avseende bostaden. Är det sedan så att en evakuering drar ut på tiden kommer vi titta på alternativ användning av fastigheten", skriver Maria Uggla med tillägget att det alltid finns möjlighet att avyttra Loviseberg om det skulle visa sig att staten saknar användning för den.