Om cirka ett år är planen att Tibblebadet ska stängas och all verksamhet flytta till det nya badet, med dubbelt så stora lokaler, vid Bergtorpsrondellen i Täby park.

– Planen är att inflytt blir fjärde kvartalet 2022, säger kultur och fritids ordförande Birgitta Kaasik (M).

På utsidan börjar nya Täby simhall ta form. Men mycket arbete finns kvar att göra.

– Nu håller man på att arbeta med tekniken inuti, i mars nästa år kommer bassängerna fyllas med vatten, säger Birgitta Kaasik.

Mer klasser och fler anställda

Nu är det också klubbat att Medley, som idag sköter driften av de andra baden i Täby: Tibblebadet och på Norskogsbadet, vinner upphandlingen och därmed ska ansvarar för driften.

– Det känns skönt, Tibblebadet är slitet och gammalt. I den nya simhallen kan vi erbjuda ett större utbud, säger Camilla Eriksson, affärsutvecklingschef på Medley.

I nya badet kommer Medley börja med simskola, privatlektioner och babysim, något som inte gått ha i Tibblebadet. Därför behövs fler anställda.

– Vi har redan börjat utbilda fler, säger hon.

Tibblebadet ligger bra till

En del kommer dock att sakna gamla Tibblebadet. Men för Täbybon Linus Jägestrand som ofta simmar där blir förändringen mest positiv.

– Badet är gammalt slitet så jag har inget problem med att det flyttas. Det jag vill ha är en längre bana och en bastu. Jag kommer fortsätta gå dit men Tibblebadet har ett väldigt bra läge, vilket man kommer sakna, säger han.

Katarina Meyer som tränat i gymmet och simmat i Tibblebadet sedan 2004 tycker att fungerar som det är idag.

– Så gammalt är det inte, det fyller sin funktion. Det nya badet låter dyrt, men det blir säkert bra. Men jag tycker att det ska ligga här i centrum, säger hon.

Gamla simhallen kan göras om

Vad som ska hända med Tibblebadet och sportcenter är fortfarande oklart. Efter att verksamheten har flyttats till den nya simhallen så ska kommunen se över hela centret, sammanlagt är 3,5 miljon kronor avsatta för utredningen.

– Den byggdes på 70-talet och är sliten men vi får se vad utredningen visar. Hur byggnaden mår och om det blir tal om att hela byggnaden ska renoveras. Enligt mig behövs ett sportcenter, säger Birgitta Kaasik.

Vilket badgäster håller med om.

– Jag hoppas att de kommer att fortsätta använda det som idrottshall, det behövs i framtiden, säger Linus Jägestrand.