Vad kan man förvänta sig av showen?

– Det är lite som en livepodd men också en konsert. Jag kommer att kompas av Fredric Wide och Ludvig Jerner, de två och jag har en trio tillsammans som vi valt att döpa till Trion och vi jobbar mycket ihop. Sen bjuder jag in vänner och kollegor från branschen, folk som jag kan skicka ett mess till och fråga om de vill vara med. Det kommer att vara riktigt bra gäster!

Showen har premiär den 15 mars och den första gästen är Shirley Clamp.

– Jag och Shirley har skrivit mycket musik tillsammans. Gästerna för april- och majshowen är än så länge hemliga, men jag kan avslöja att det i andra programmet kommer en duo och i tredje hela tre gäster, där två av dem också har Tyresöanknytning. Min plan är vi ska sitta i en soffa och snacka om livet, minnen och musik. Och att vi sjunger mycket, både själva och tillsammans. 

Slog igenom i Talang

Erik Linder slog igenom i TV4:s Talang 2009 och tävlade i Melodifestivalen 2010 med låten ”Hur ska jag tro på kärlek” skriven av Kenneth Gärdestad. I dag är han en känd musikprofil i Tyresö.

Varför i Tyresö?

– Jag är född och uppvuxen här och har länge varit verksam här inom kulturen och arrangerat mycket konserter genom åren. Därför blev jag jätteglad när kommunen hörde av sig och ville göra något ihop. Det var även de som knäckte namnet ”Scenkväll med Linder” – det låter som en lite flörtig talkshow på tv. Fast den här kommer inte filmas och sändas utan blir helt exklusiv för dem som kommer och tittar.

Erik Linder och hans första gäst Shirley Clamp har känt varandra länge.

Erik Linder och hans första gäst Shirley Clamp har känt varandra länge.

Privat

Vad gör du förutom scenkvällar i aulan?

– Jag åker runt och sjunger och spelar på olika konserter och spelningar i landet. Till sommaren blir det säkert en hel del offentliga spelningar också. Mitt artisteri består i dag mer av att jobba som entertainer och framträda på scen än att skriva och släppa ny musik. 

Datumen för showerna är den 15 mars, den 13 april och den 4 maj. Biljetter köps via kommunens hemsida.