Flammor. Under alla hjärtans dag blir det eldshow och skridskodisko på Täby Torg. Foto: Täby kommun

En fullspäckad kulturvår väntar i Täby

Efter nästan två år kantade av avbokningar väntar nu en fullspäckad kulturvår i Täby. Men vaccinpass behövs på många håll.

  • Publicerad 17:20, 17 jan 2022

När vi
genomför evenemang så ser vi till att det är
avstånd

Nu har kommunen satt sitt schema för kulturaktiviteter fram till sommaren. Allt från stora framträdanden av artister till gratisaktiviteter planeras.

– I höstas kunde vi öppna upp igen och artisterna var gråtfärdiga av lycka över att de kunde träffa publik igen. Vi hoppas att vi inte behöver avboka, säger Lina Browall, kulturchef på Täby kommun.

En av aktiviteterna är cirkusfestivalen CirkusMania som anländer till kommunen. Tre olika grupper uppträder 12 till 20 februari.

– Det ingår i en stor festival i hela regionen. Man kan köpa fastivalpass, eller bara gå på enstaka aktiviteter. Vi kunde inte genomföra den förra året av förklarliga skäl, så det är kul att det blir av nu, säger hon.

Flera gratisaktiviteter

Flera av föreställningarna kostar en slant. Men för de som vill gå på gratisaktiviteter kommer det bland annat bjudas på eldshow och skridskoåkning på Täby torg på alla hjärtans dag i februari.

– Det är till för både äldre och yngre. Dagen avslutas med skridskodisko så alla som vill kan låna skridskor, säger Lina Browall.

Som vanligt kommer det bli nationaldagsfirande på Karby gård och midsommarfirande på Rönninge by. Den 23 april kan Täbybor även gå på vårmarknaden på Täby torg och handla allt från honung till design.

Ett annat nytt kulturinslag är Månadens konstnär.

– I entrén till huvudbiblioteket visar vi upp nya konstverk varje månad på väggen. Månadens konstnär är något alla kan kolla in, säger Lina Browall.

Några större namn som intar Tibble teater är Jonas Gardell och Joe Labero. Nytt för i år är också att söndagsmatinéer startar.

– Vi har tidigare haft matinéer på veckodagarna, men efter förfrågningar så ska vi även ha det på helgen, då fler kan gå. Vi hoppas kunna fortsätta med detta i höst.

Vaccinpass krävs

Om nya restriktioner klubbas från regeringen kan det bli ändringar i programmet.

– Vi tänker hela tiden på att folk ska vara trygga och när vi genomför evenemang så ser vi till att det är avstånd och alla måste uppvisa vaccinationsbevis om det är fler än 50 personer på plats, säger Lina Browall.

Hopp och lyft. Bland annat kan du kolla in föreställningen Bloom med Cirkus Cirkör under februari måndag. Foto: Täby kommun

Gratis aktiviteter våren 2022 i Täby

Alla hjärtans dag på Täby torg, måndag 14 februari, gratis.

Vårmarknad på Täby torg lördag 23 april, gratis.

Sveriges nationaldag på Karby gård måndag 6 juni, gratis.

Midsommarfirande Rönninge by den 24 juni, gratis.

Månadens konstnär, ny kostnär visas upp vid entrén till huvudbiblioteket varje
månad, gratis.

Vill du inte träffa folk? Ladda ned appen ”Upptäck konsten” och gå en egen konstvandring bland några av Täbys konstverk.

Alla aktiviteter och bokningsmöjligheter hittar du på Täby kommuns hemsida.

Visa merVisa mindre