Under tisdagen rapporterades om olyckan som skedde i Spanien utanför Kanarieöarna i samband med Marina läroverkets långsegling utomlands.

Utrikesdepartementet (UD) bekräftade samma dag att en ung person från Svealand omkommit i Spanien.

Anhöriga underrättades under dagen.

Personal flögs ned

Enligt rektor Per Emteryd ska det ha handlat om en fallolycka på undre däck när fartyget befann sig utanför Kanarieöarna.

En krisgrupp aktiverades under dagen på skolan.

"Medarbetare från skolan flögs ned till Kanarieöarna under tisdagen för att möta klassen och flyga dem hem under dagen idag", skriver han i ett mejl till Mitt i.

"Samverkar på alla sätt"

Helena Klange, pressansvarig på Danderyds kommun, bekräftar att de tog emot beskedet på kommunen under tisdagskvällen.

– Jag frågade om vi kunde bistå på något sätt eftersom det här berör många i Danderyd. Jag fick frågan om vi kunde hitta en församlingspräst som kan hjälpa till i krisarbetet, så vi samverkar på alla sätt vi kan, säger Helena Klange.

Skolans långsegling

Varje år åker ett stort antal elever på resan som är en del av skolans utbildning och marina profil, något som Mitt i rapporterat om många gånger.

Den 22 augusti lämnade tremastaren Älva Stocksunds hamnplan för årets seglingstur. Över 250 elever från nio olika klasser var då planerade att åka med båten under olika etapper. Resplanen sträckte sig från Sverige ned mot Frankrike och Medelhavet innan de åkte vidare till Kanarieöarna.

Krisarbete pågår

Rektor Per Emteryd säger att de jobbar med krisarbetet under onsdagen.

"Vårt fokus ligger just nu på att säkerställa att våra elever och medarbetare kommer hem och får det stöd som de behöver", skriver han.