Säg den småbarnsförälder som inte stött på Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. I flera år har de hjälp barn med språket, synts på såväl tv och toppat Spotifys spellistor.

Även om hon inte längre har småbarn har Ekeröbon My Blomqvist Olsberg Babblarna med sig i vardagen.

Just nu pågår arbetet med en fjärde musikalturné med Babblarna. Där har My Blomqvist Olsberg rollen som regissör, producent och manusförfattare. Den 22 september är det premiär i Malmö.

– Jag tycker det ska bli så kul. Vi har 60 städer bokade och den här gången sprider vi ut det ännu mer och kommer till nya städer från Luleå till Ystad, säger hon.

Musikalen heter "Babblarna & Tjingeling-affären".

– Jag tyckte det var kul att leka affär när jag var barn. Den här affären förvandlas under föreställningen och blir bland annat en buss och en träkoja, säger My Blomqvist Olsberg.

Interagerar med publiken

Föreställningen är 45 minuter och målgruppen är barn mellan två och fem år. De får gärna ta plats i föreställningen.

– Det är mycket interaktivitet med barnen i publiken som får ropa och svara. Att uppleva barnens reaktion är det som gör mig allra lyckligast, säger hon.

Babblarna har de senaste åren varit en raket på Spotifys spellistor. Förra året klev "Babblarnas vaggvisa" upp som den mest streamade svenskspråkiga sången någonsin. Just den är inte med, men många andra som barnen känner igen.

– Många av Babblarnas hits ska givetvis vara med, säger hon.

Och visst får även Mälaröborna möjlighet att se musikalen. My Blomqvist Olsberg tycker att det är både viktigt och känns lite extra kul att få uppträda på hemmaplan. Mälaröborna får dock vänta till nästa vår.

– Erskinesalen är liten, men naggande god. Det är kul att få visa den för vänner och bekanta, säger hon.

Men den som väntar på något gott, får vänta. Först i mars 2025 kommer musikalen till Erskinesalen.