Äntligen. Till slut kunde brevvännerna från de olika generationerna träffas – på ett coronasäkert sätt förstås. Foto: AB Solom

Efterlängtat möte IRL mellan olika generationer

Brevväxlingen mellan sjätteklassarna på Vittra Rösjötorp och pensionärerna på Edsbergs äldreboende blev en succé. Och nu har de äntligen kunnat träffas på riktigt.

  • Publicerad 15:11, 15 jun 2021

De har en hel livstid att berätta om, vi har ju bara några år

– Vi behövde hålla mycket avstånd och det är ju förståeligt med corona, men det var ändå roligt att träffas och kunna prata i stället för att skriva till varandra, säger Elias Restorp från Vittra Rösjötorpskolan.

Mitt i berättade för en dryg månad sedan om brevväxlingen som alltså startade i höstas. Tanken var att barnen skulle få en annan syn på kommunikation och förstå hur samhället har förändrats med tiden.

– Det har varit väldigt roligt, mycket roligare än att bara sitta i klassrummen hela dagarna, säger Elias Axelsson.

"Ett enormt utbyte"

Ungefär en gång per månad har sjätteklassarna och pensionärerna skrivit och berättat om sina liv och sin vardag för varandra, och resultatet har varit väldigt lyckat.

– Vi har fått lära oss mycket om den tiden, och det är kul att berätta om sin tid och att jämföra, säger Elias Axelsson.

Även för pensionärerna på Edsbergs äldreboende har brevväxlingen varit givande.

– Det är ett enormt utbyte, det känns som att de har blivit en del av familjen, har 96-årige Bertil Gottling förklarat.

"De har nog också lärt sig lite"

Och det är inte bara eleverna som får lära sig saker om en annan tid. På samma sätt får de äldre veta mer om hur det är att växa upp i dagens samhälle.

– Ja, de har nog också lärt sig lite, men jag tror ändå att vi har lärt oss mer av dem. De har en hel livstid att berätta om, vi har ju bara några år, konstaterar Elias Restorp.

Sommarhälsning. Ett kort från eleverna på Vittra Rösjötorp till Mary som bor på Edsbergs äldreboende. Foto: AB Solom

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00

Självplock av jordgubbar i Väsby dröjer till nästa år

Nyheter Corona satte stopp för korona Den som vill plocka lokala jordgubbar får ge sig till tåls ett år till. Upplands Väsby Självplock håller stängt även denna säsong – men 2022 blir det en ny fräsch sort i odlingen.fredag 23/7 16:29

Erik tävlar bland världseliten i bågskytte

Nyheter Sollentunabo debuterar i seniorlandslaget 22-årige Erik Persson debuterar i seniorlandslaget i bågskytte. Samtidigt som han är heltidsstuderande KTH-student är han en av Sveriges mest relevanta compound-skyttar. "Det krävs mycket planering...fredag 23/7 14:42