Äntligen. Till slut kunde brevvännerna från de olika generationerna träffas – på ett coronasäkert sätt förstås. Foto: AB Solom

Efterlängtat möte IRL mellan olika generationer

Brevväxlingen mellan sjätteklassarna på Vittra Rösjötorp och pensionärerna på Edsbergs äldreboende blev en succé. Och nu har de äntligen kunnat träffas på riktigt.

  • Publicerad 15:11, 15 jun 2021

De har en hel livstid att berätta om, vi har ju bara några år

– Vi behövde hålla mycket avstånd och det är ju förståeligt med corona, men det var ändå roligt att träffas och kunna prata i stället för att skriva till varandra, säger Elias Restorp från Vittra Rösjötorpskolan.

Mitt i berättade för en dryg månad sedan om brevväxlingen som alltså startade i höstas. Tanken var att barnen skulle få en annan syn på kommunikation och förstå hur samhället har förändrats med tiden.

– Det har varit väldigt roligt, mycket roligare än att bara sitta i klassrummen hela dagarna, säger Elias Axelsson.

"Ett enormt utbyte"

Ungefär en gång per månad har sjätteklassarna och pensionärerna skrivit och berättat om sina liv och sin vardag för varandra, och resultatet har varit väldigt lyckat.

– Vi har fått lära oss mycket om den tiden, och det är kul att berätta om sin tid och att jämföra, säger Elias Axelsson.

Även för pensionärerna på Edsbergs äldreboende har brevväxlingen varit givande.

– Det är ett enormt utbyte, det känns som att de har blivit en del av familjen, har 96-årige Bertil Gottling förklarat.

"De har nog också lärt sig lite"

Och det är inte bara eleverna som får lära sig saker om en annan tid. På samma sätt får de äldre veta mer om hur det är att växa upp i dagens samhälle.

– Ja, de har nog också lärt sig lite, men jag tror ändå att vi har lärt oss mer av dem. De har en hel livstid att berätta om, vi har ju bara några år, konstaterar Elias Restorp.

Sommarhälsning. Ett kort från eleverna på Vittra Rösjötorp till Mary som bor på Edsbergs äldreboende. Foto: AB Solom

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

En skadad vid explosion i Rotebro

Nyheter Kvinna förd till sjukhus En kvinna skadades vid en explosion vid ett flerfamiljshus i Rotebro vid halv 4-tiden i natt. Hon har förts till sjukhus med skador i benen.måndag 20/9 6:59

Lyckat och soligt 5-årskalas för SSG

Nyheter Firade med allsång, tal, tipspromenad, lotteri och träning Sollentuna Seniorgymnastik, SSG, firade nyligen sitt 5-årsjubileum och bjöd in till öppet hus i Edsbergsparken nedanför Edsbergs slott.måndag 20/9 5:50