Uppgifterna om droger på Hundra74:an blev kända för en större allmänhet i april, då flera medier rapporterade om problemen.

Då hade det också uppdagats att unga vuxna som inte tillhörde målgruppen vistades på fritidsgården, och att miljön upplevdes som otrygg och stökig.

Beskedet från Sundbybergs stad var att fritidsgården skulle stänga tillfälligt och portarna slogs igen.

Nu uppger staden att Hundra74:an inte kommer att öppna igen i de tidigare lokalerna. Det beror på ett antal saker, enligt Elina Yli-Torvi, pressansvarig på staden.

– När man tar den här formen av beslut grundar det sig på flera faktorer, som arbetsmiljö, lokaler och andra saker som man har tagit hänsyn till.

Hänvisas till Hallonbergen

Hur det blir i framtiden för Rissnes unga återstår att se. Än så länge har staden inte något besked om huruvida en ny fritidsgård ska öppna i området.

– Det ser man över och är något vi kommer att återkomma till, säger Elina Yli-Torvi.

Till dess hänvisas ungdomar till Fritiden i Hallonbergen samt till de utomhusaktiviteter som ordnas i Rissne och på andra håll i kommunen.

Mitt i har bett om en kommentar från ansvariga för fritidsverksamheten i Sundbyberg, men gått bet. Stadens förklaring är att det fortfarande är semestertider.