Checkat ut. Long Stay stängde tidigare i år. Foto: Alexander Kuronen

Det ska hända med hotellet vid Brommaplan

Det står nu klart vad som händer med byggnaden som tidigare inrymde hotellet Long Stay. I höst öppnar ett nytt kollektivboende.

  • Publicerad 23:55, 24 sep 2021

Sin internationella profil trogen beskriver bostadsbolaget Allihoop satsningen som ett "co-living" för "young professionals" och "expats".

Det vill säga: ett kollektivboende för unga talanger från världens alla hörn. De första flyttar in i mitten av oktober.

– I dag går svenska företag miste om både kompetens och kreativitet till följd av bostadsbristen. Unga talanger väljer att inte flytta hit och många trivs inte när de väl bor här. Det är en enorm förlust som ofta förbises, säger Carolina Mistander, Allihoops medgrundare och marknadschef, i ett pressmeddelande.

Hotell vid Brommaplan bommar igen

Enligt bolaget har de tillsammans med fastighetsägaren JM skapat boende för 150 personer på mindre än 100 dagar. Fastigheten har renoverats och inredningen har bytts ut mot ny av det färgglada slaget. Dessutom får de boende tillgång till bland annat kök, arbetsytor, yogarum och en innergård med vindruvor.

Passar väl

När det stod klart att kontraktet med Long Stay inte skulle förlängas efter den 31 maj i år, höll hyresvärden tyst om varför för Mitt i Bromma. I ett pressmeddelande närmar sig Peter Granberg, kommersiell förvaltare på JM, en beskrivning av den dåvarande situationen.

– Fastigheten har inte använts till sin fulla potential och har under en längre tid stått delvis outnyttjad av tidigare hyresgäst, säger han.

Granberg konstaterar också att den nya hyresgästens ambitionsnivå och koncept passar väl ihop med JM:s plan för fastigheten.

Allihoop själva beskriver boendeformen som en blandning av hotell, lägenhet, kontorskollektiv och nav för nätverkande. Sedan tidigare har de lokaler i Spånga, Hägersten samt Lidingö.

De tar över efter Scandic vid Brommaplan

Vision. Så här trevligt ska det bli när de unga talangerna flyttar in i Allihoops nya kollektivboende, enligt planen. Foto: Allihoop