Efter tio år på Dalagatan byter Bistro Casper profil. Nyligen slogs dörrarna upp för ett nytt koncept med tema Öland. 

Förra året bestämde sig ägarna och makarna Babak Kharazmi och Shila Sarkhoun att investera i en sommarkrog. Valet blev en lokal i Sandvik, en liten by på Öland. 

Sandvikens brygga på Öland.

Sandvikens brygga på Öland.

Johan Ander

Blev förälskade i Sandvik

Där öppnade de i somras Sandviks Brygga, och kökspersonalen från Stockholm hängde med.

– Det blev en fantastisk resa, säger Babak Kharazmi

Det som till en början skulle vara en liten sommarkrog, blev snabbt större än väntat. Efter tillstånd från kommunen byggdes även en brygga intill restaurangen. 

– Vi blev förälskade i Sandvik, och fick så bra kontakt med Ölandsborna. Det berörde oss och var väldigt fint. 

Babak Kharazmi blev förälskad  i Öland.

Babak Kharazmi blev förälskad i Öland.

Johan Ander

Tog med sig sommarkänslan

Efter en solig sommar var det svårt att åka tillbaka till Vasastan. 

– Det var som att vi hade levt i en bubbla. Vi kände nästan alla som bodde i Sandvik, så det var känslosamt att lämna, säger Babak.

Därför bestämde de sig för att ta med sig Öland hem. 

–  Vi tänkte att man vill minnas de här fina dagarna när det blir mörkt och kallt. Där fanns även så mycket bra råvaror på Öland som vi vill presentera för Vasastansborna. 

Öland kommer numera nära i lokalen på Dalagatan 44.

Öland kommer numera nära i lokalen på Dalagatan 44.

Babak Kharazmi

Kroppkakor en succé

– Jag tror att bland annat kroppkakorna blir en succé. Det är svensk mat när den är som bäst. 

Med en säsongsbaserad meny är planen att även använda öländska råvaror från lokala producenter. Nu till hösten satsas det till exempel på ost, chark, honung och olja från ön.

– Jag tror att de också är sugna på att skicka sina grejer till Stockholm. De är väldigt stolta över allt de producerar. 

Öländska kroppkakor tros gå hem.

Öländska kroppkakor tros gå hem.

Babak Kharazmi