Jonas Syrén har varit förtagarföreningens kassör i några år och sedan årsmötet i mars är han ny ordförande.

– Ett av våra fokusområden är att lyfta fram duktiga entreprenörer lokalt genom årets företagare, och i år har vi möjliggjort för allmänheten att nominera lokala företagare, säger Jonas Syrén.

Den 53-årige Vibybon är född och uppvuxen i Sollentuna. Han driver ett mindre e-handelsbolag inom heminredning och är delägare i ett företag som specialiserar sig på takrenoveringar och installation av solpaneler.

Därutöver sitter Syrén i kommunfullmäktige för Moderaterna och är vice ordförande i Sollentuna Kommunfastigheter AB, SKAB.

Till vice ordförande i valdes 51-årige Michael Bergman. Han bor i Knivsta men är uppvuxen i Sollentuna där han även har ett företag som bedriver skötsel av utemiljön åt bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner.

260 lokala företagare

Företagarföreningen representerar cirka 260 lokala företagare i Sollentuna. Föreningen arbetar för ett attraktivt företagsklimat i kommunen och anordnar aktiviteter för medlemmar och öppna möten för dialog och påverkan av kommun, organisationer och attityder.

– Vi jobbar löpande med kontakter med kommunens politiker och näringslivskontor för att skapa förståelse för företagens utmaningar, både lokalt och regionalt, säger Jonas Syrén.