För drygt ett och ett halvt år sedan klubbades bygglovet i stadsbyggnadsnämnden. Odenplan skulle få en ny kiosk. Men sedan har det dröjt. Anledningen är att man i samband med bygget av Citybanan och det nya stationshuset på Odenplan flyttade på vattenledningar under marken. Men detta noterades aldrig på några kartor. Därför blev det ett större jobb än vad Stockholm Vatten och Avfall hade tänkt när de skulle ansluta kioskens ledningar. Men nu är det snart klart.

– Jobbet är nu i sitt slutskede. Planen är att vi ska vara helt färdiga i maj, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Stockholm Vatten och Avfall.

https://www.mitti.se/nyheter/klubbat-odenplan-far-kiosk/repsic!XUaGHziNfxXcV@KfGSBytg/

Vasastadsbon och kioskägaren Ömer Erdogdu är glad att kunna öppna sin kiosk med tillhörande uteservering. På den blir det 15-20 platser.

– Det har tagit väldigt lång tid men nu är planen att öppna i slutet av maj eller i början av juni. Det blir innan sommaren, det är viktigast, säger Ömer Erdogdu.

"Odenplanswrap"

I kiosken kommer man att kunna ta något att äta och dricka. Bland annat hemmagjorda burgare, baguetter med korv och surkål samt en "Odenplanswrap". Vad den kommer att innehålla vill Ömer Erdogdu inte avslöja än.

– Det blir en överraskning! Det kommer även att finnas gelato och mjukglass.

En del Vasastadsbor har hört av sig till Mitt i och påpekat att de inte tycker att byggnaden passar på platsen.

– Alla kan inte gilla allt men jag har hört från de som byggt kiosken att det är många som har stannat och fotograferat den. Jag tycker att den är charmig och smälter in bra. Färgerna är hämtade från kringliggande byggnader, säger Ömer Erdogdu.