"I framtiden kommer alla bli världskända i femton minuter" sa konstnärsgiganten Andy Warhol vilket ledde till det bevingade uttrycket "15 minutes of fame".

Nåväl, nu får visserligen akterna 15 minuter var på scenen i Folkets hus. Men kvarten Folkets hus ger handlar mer om att ge flera lokala talanger chans, och publiken kommer sannolikt även den att vara mer lokal än global.

Scentiderna snabbt fullbokade

"Fri scen" blev i alla fullsatt scen på mindre än en vecka efter att de öppnat för anmälan.

– Det finns väldigt många kreativa människor i området. Och vi får ofta förfrågningar om att spela eller att delta på olika evenemang, säger Erika Parmsund, som är evenemangsansvarig på Folkets hus.

Akterna fick skriva upp sig för uppträdande på en lista i foajén. Och det fanns en tanke med att folk fick knata hit. Folkets hus vill nämligen att "Fri scen" blir ett tillfälle för akter från närområdet.

– Folk tycker nog att det är kul att se sina grannar uppträda. Och jag har hört ganska många som är intresserade av att komma.

Nytt band scendebuterar

På premiärkvällen väntar både musik och poesi. En av musikakterna står Bagisparet Rebecca Rosier och Tim Davis för. Deras finstämda duo Forosa har i år släppt sina första låtar, men paret har gjort musik tillsammans sedan långt tillbaka.

Tim Davis och Rebecca Rosier har spelat länge tillsammans, men deras nya band Forosa har nyligen gett ut sina första låtar.

Tim Davis och Rebecca Rosier har spelat länge tillsammans, men deras nya band Forosa har nyligen gett ut sina första låtar.

Forosa

– Vi hade ett band tidigare som hette Bim som var lite mer åt pop och electro. Forosas musik är ganska lugn och har influenser från både klassisk musik, folk, singer songwriter och pop, förklarar Rebecca Rosier.

Londonpar blev Bagispar

Paret flyttade från London till Stockholm för åtta år sedan. Tanken var att flytta runt i olika länder, men de älskade Stockholm och blev kvar.

Med Bim spelade de en hel del runt om i England. Efter ett långt uppehåll med giggandet funderar det äkta paret nu på att ta upp live-spelandet igen.

Kvarten på Folkets hus blir Forosas första för allmänheten.

– Att spela live igen känns lite läskigt. Men det här känns som en trygg och välkomnade plats att spela på, och det blir heller inte så stor grej när det är så nära hemma. Dessutom är det ett fint tillfälle att träffa och lyssna på andra musiker, säger Rebecca Rosier.