Efter branden i ena flygelbyggnaden vid Flatenbadet för två somrar sedan närmar sig en återuppbyggnad, men nu kommer den nya byggnaden förutom omklädningsrum också innehålla en bastu och en värmestuga. Idén om en bastu kom efter ett medborgarförslag.

På tisdagen fanns bland andra representanter för Flatens bastuförening på plats men också Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) och Ewa Larsson (MP), som är ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Möte om byggstart väntar

Ceremonin med ett första spadtag ägde rum i god tid. Det är ännu inte spikat vilken vecka själva bygget drar i gång.

"Upphandlingen är tilldelad en entreprenör, och vi kommer ha startmöte med denna inom kort och kan därefter presentera en tidplan", skriver Erika Kenne, projektledare på Fastighetskontoret, i ett mejl till Mitt i.

Enligt fastighetskontoret är tanken att bygget startar under hösten. Målet är sedan tidigare att bygget ska stå klart nästa vår.

Sekretessbelagt

Men upphandlingspriset för nybygget har fastighetskontoret sekretessbelagt. Däremot finns enligt Moderaterna en avsatt projektbudget på 10 miljoner kronor.

- Nu ska Flatenbadet få en efterlängtad bastu. När nya omklädningsrum nu ska byggas upp efter en brand, ser vi till att leverera på detta utmärkta medborgarförslag, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad i en skriftlig kommentar.

https://www.mitti.se/nyheter/folk-chockade-efter-branden-som-att-en-del-av-dig-brinner/lmtfw!8768437/