Förra veckan fick Barkarbystaden ett nytt affärstillskott: närbutiken BVA 24/7. Som namnet avslöjar är den öppet dygnet runt, sju dagar i veckan.

Det är bröderna Salomon och Joshua Ernholm som driver butiken.

– Järfälla är en av de kommuner i Sverige som växer mest. Därför känns det helt rätt att öppna här. Här finns alla sorters hushåll, allt från studenter till famlijer, säger Salomon Ernholm.

Butiken är obemannad och för att komma in identifierar du dig med bank-id i mobilen och betalar med bankkort eller swish.

Här finns, enligt Salomon, det nödvändigaste. På hyllorna hittar du bland annat mjölk och andra färskvaror, nudlar, frysta matlådor, hygienartiklar, och snacks.

Men måste butiken vara öppen dygnet runt?

– Det är skönt med en butik nära när man snabbt behöver handla, oavsett tid på dygnet. Det finns inte så mycket annat som är öppet klockan tre på natten. Vissa tycker också att det är skönt att handla i lugn och ro, säger Salomon.

Hur ser ni på stöldrisken?

– Vi har ett avancerat kamerasystem för övervakning. Man använder sitt personnummer när man går in, och den som öppnar dörren har ansvaret om någon följer med in.

Salomon Ernholm, som är rörmokare i grunden, tycker det är kul att vidga sina vyer.

– Jag har jobbat i butik, men inte drivit någon tidigare.