– Det här är ett av Sveriges bästa lägen. Vi är superglada och redo för centralens puls. Vårt ställe passar både resenärer i farten och den som har timmar att slå ihjäl, säger marknadschefen Annelie Vest.

Bröd & salt tar över Pocketshops och SL:s kundtjänsts gamla lokaler. Fikakedjans nya restaurangkoncept som förutom frukost och fika även serverar middag och alkohol togs först till Torsplan i Vasastan men öppnar nu även på centralen.

Enligt företaget ska lokalerna likna en modern kvarterskrog och golvet bland annat bestå av återvunna plastflaskor. Därmed finns Bröd & salt på 21 ställen i Stockholm.

Förvaringsskåp stod tidigare där loungen byggs.

Förvaringsskåp stod tidigare där loungen byggs.

Emil Salmaso

Ladda batterierna

Samtidigt byggs det längre bort nedanför rulltrapporna, mellan toaletterna och hissarna.

Fastighetsförvaltaren Jernhusen menar att det behövs en väntplats i stället för förvaringsboxar, sedan pendeltågen flyttade till Stockholm City 2017 för att ge mer spårtid åt Mälartågen.

– Ytan som skapas just nu är en trivsam lounge med sittplatser där det blir möjligt att ta en paus eller jobba i väntan på tåget. Det handlar om att anpassa stationens funktioner till pendlare som behöver en lugn plats med möjlighet att arbeta, ladda telefonen eller bara slappna av, säger Erika Wegener, senior kommunikatör på Jernhusen.