– Det blir Bröd & salt hela dagen, sedan förlänger kvällen med en middagsmeny, öl och vin, säger vd:n och Vasastansbon Michel Mourad.

Redan nu sitter fikakedjans lila, orange och blårandiga färger i fönstren runt bottenvåningen på Torsplan, mittemot ett av tornen. Det är Stockholmshems gamla lokaler på nästan 14 000 kvadratmeter.

– Det ska vara en mysig restaurangmiljö. Läget är rätt för oss. Det saknas restauranger och kaféer i det området. Vi täcker in det. 

Först i stan. Bröd och salt på Torsplan är kedjans första restaurang i Stockholm.

Först i stan. Bröd och salt på Torsplan är kedjans första restaurang i Stockholm.

Bröd & salt

Bröd & salt från golv till tak

Kaféet blir även kedjans största så kallade co-workingställe. Har ska man kunna ha ett abonnemang där det ingår kaffe.

Planen är att du går hit för att äta frukost, lunch, fika. Därefter kan du stanna för en after work och sedan äta middag.

– Det enda som fattas är ett par rum du kan övernatta i, säger Michel Mourad och skrattar.

Förra året skrev Mitt i om när kedjan öppnade tre fik bara i Vasastan. Två på Odengatan, och ett i närheten av Odenplan. Då trodde Emma Hernell, vice vd på Handelns utredningsinstitut, HUI, inte att mindre, traditionella, fik riskerade att konkurreras ut.

– Nej, jag tror att de som finns kvar har en stark ställning och att det finns utrymme för dem i Stockholm. Kanske kan det vara annorlunda i mindre städer. Här tror jag snarare att de olika kaffekedjorna konkurrerar med varandra, säger Emma Hernell.

Har 19 fik i Stockholm

Nyligen öppnade Bröd&Salt även på Kungsgatan/Vasagatan i city där Kebab house legat. I dag är 19 fik öppna och det finns planer på fler, även utomlands.

Men det på Torsplan är det enda som kommer att servera middag och alkohol. Restaurangen beräknas öppna i januari..