Det var torsdagen den 1 december som brevbäraren blev misshandlad och hotad när han skulle dela ut post på Schlytersvägen i Aspudden.

– Han blev misshandlad och hotad på ett sätt som gör att vi inte kan dela ut post i området. Hotet var kollektivt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Erik Fogelström, distributionsområdeschef Stockholm City på Postnord.

Beslutet att ställa in postutdelningen, som gäller delar av Schlytersvägen, börjar gälla på tisdagen och har fattats av Postnords säkerhetsavdelning i samråd med polisen.

Ändring. En del av Schlytersvägen får hämta sin post i Västberga.

Ändring. En del av Schlytersvägen får hämta sin post i Västberga.

Karl Meyer von Bremen

"Vad är det för land vi bor i?"

En man som bor på Schlytersvägen säger att han blev chockad av beskedet.

– Vad är det för pack som går runt och slår brevbärare? Vad är det för land vi bor i, frågar han sig.

Den som vill hämta ut paket eller brev hänvisas till Postnords företagscenter i Västberga. Öppettiderna är vardagar 08.30-10.00 och 15.00-18.00.

– Jag kommer inte ta mig till Västberga, speciellt inte när det är halt och kallt. Det är för jävligt, framförallt för dem äldre, säger en kvinna som bor Schlytersvägen.

Brott. Misshandeln och hoten är polisanmälda.

Brott. Misshandeln och hoten är polisanmälda.

Most Photos

Vad händer om man inte kan hämta sin post där?

– Det är ett dramatiskt beslut och det är beklagligt att tredje man drabbas – men det finns inga andra alternativ. Om någon upplever problem med tillgängligheten, kontakta mig så ser vi om det går att hitta en lösning, säger Erik Fogelström.

Postnord har vidtagit ytterligare säkerhetsåtgärder för sina brevbärare i området, men vad det rör sig om vill Erik Fogelström inte kommentera närmare.

Misshandeln och hoten har polisanmälts, men än finns inget datum för när postutlämningen kan återupptas.

– Vi startar så fort polisen bedömer att säkerhetsläget är okej.