– Först såg det ut som att någon hade skruvat bort flaggstångens fäste, men så var det inte och det är vi glada för, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anna-Lena Johansson (L).

Det var Sollentunabon Andréas Näsman som en söndag i början av augusti gick genom parken och upptäckte att stången hade vält.

Hade knäckts

Den hade knäckts och skruvarna till fästet såg ut att vara uppskruvade. Först låg regnbågsflaggen på marken, men när Andréas Näsman gick förbi igen en stund senare var den borta.

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) fick uttala sig både i Mitt i Sollentuna och i Radio Stockholm, och berättade att det inte är första gången som just den flaggstången vandaliserats.

– Om det här har gjorts för att markera mot Pride är det förskräckligt, sa han då.

Men så tycks inte vara fallet, berättar Christina Karlemyr, teknisk chef på samhällsbyggnadsavdelningen.

– Vi har kollat med våra entreprenörer som var på plats. När stången låg ner var fästet lite vridet, men flaggan och flagglinorna låg kvar och fästet var inte bortskruvat. Det hade varit regn och ihållande blåst under en lång tid och vibrationer kan ha fått bultar att släppa och flaggstången att falla. Därför tror vi inte att det var något sabotage, säger hon.