Kommunerna idrottshallar har stängt för att hindra smittspridningen. Foto: Österåkers kommun

Bibliotek och sporthallar stänger

Efter de nya skärpta restriktionerna för att hindra smittspridningen har nu både Österåker och Vaxholm stängt sina idrottshallar och bibliotek.

  • Publicerad 11:20, 21 dec 2020

I fredags presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya skärpta restriktioner för att hindra spridningen av covid-19.

Från och med i lördags, 19 december, har Österåkers bibliotek stängt.
Detsamma gäller kommunens idrottshallar.

I Vaxholm är Campus, idrottshallar och bollplaner stängda för all föreningsverksamhet från och med idag, måndag 21 december, fram till 24 januari. Beslutet gäller idrottsutövning i alla åldrar. Sedan tidigare är också allmänhetens åkning inställd.

I Österåker kan den som måste låna dator eller göra utskrifter för nödvändiga ärenden få hjälp av Servicecenter i Alceahuset på Hackstavägen, skriver kommunen på sin webbplats. I Vaxholm håller biblioteket helt stängt idag, måndag, men kommer sedan att kunna erbjuda ”viss samhällsservice”.

I regeringens skärpta restriktioner står det bland annat att "all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter".

Mer information finns på respektive kommuns webbplats.

Detta gäller för kommunala idrottsanläggningar i hela länet

Idrottsanläggningar för inomhusidrott stängs. Detta innefattar simhallar, inomhushallar, ishallar och fotbollstält.
Idrottsanläggningar för utomhusidrott kan hållas öppna för att möjliggöra spontanidrott i mindre grupper, dock inte organiserad lagträning. Omklädningsrum kopplade till dessa stängs.
”Allmänhetens åkning” på skridskorinkar stängs på grund av för stora förflyttningar av människor och risk för trängsel.

Källa: Vaxholms stad/SSR (Samverkan Stockholmsregionen)

Visa merVisa mindre