Sen nedstängningen den 18 december har hela Kulturhuset Stadsteatern stått tomt men från och med tisdag öppnas delar av huset igen.

Först ut att slå upp dörrarna är biblioteken Rum för barn, TioTretton, Lava och Kulturbiblioteket. Kulturhusets besökscentrum med biljettkassa och butik öppnas också. Alla restauranger i huset ska vara igång igen den 1 februari.

Den publika föreställnings- och programverksamheten är fortsatt inställd.

Reglerar antalet besökare

Det är en försiktig nystart med begränsade öppettider som väntar, uppger Kulturhuset Stadsteatern.

– Situationen är fortfarande mycket allvarlig och vi kommer att fortsätta med tydlig information om vad som gäller vid besök hos oss och på olika sätt reglera in- och utflöden till våra lokaler. Med hänsyn till rådande smittläge avråder vi från att använda huset som en mötesplats och uppmanar till att använda digitala möjligheter i första hand, säger produktionschefen Peter Kollarik i ett pressmeddelande.

Fortsatt stängt i förorterna

Besked om när teaterpremiärer, konserter, samtal, utställningar och programverksamhet för barn och unga kan starta väntas de närmaste veckorna. Troligen kommer Klarabiografen och gallerierna öppna först, uppger Kulturhuset Stadsteatern.

Kulturhusets verksamheter i Skärholmen, Vällingby och Husby kommer fortsatt att vara stängda.