Mitt i rapporterar om att personer med missbruksproblem söker sig till Signalfabrikens bibliotek. Ibland har situationen blivit så orolig att vakter har behövt ingripa – men de biblioteksbesökare Mitt i talar med verkar ta saken med ro.

Hur trivs du på biblioteket i Signalfabriken?

Mikael Andersson

Hugo Johannisson, 51, centrala Sundbyberg

– Jättebra. Jag utnyttjar det mycket, när jag har suttit hemma och jobbat har jag kunnat åka hit. Jag är här i snitt en dag i veckan. De har ett hyfsat utbud på tidningar; det brukar bli lite aktier, träning, musik och resor. Det är inget som har stört mig här, det känns tryggt.

Mikael Andersson

Valerie, 28, centrala Sundbyberg

– Jag tycker om det. Det är tredje gången jag är här, jag brukar komma hit för att söka jobb. Kanske att barndelen är lite högljudd, man skulle kanske kunna skärma av den. Nu är det ju helt öppna ytor.

Mikael Andersson

Björn Skogh, 70, med Arvid, 1, och Filip, 3, Nora, på besök i Sundbyberg

– Det är riktigt bra ordnat, speciellt på barnavdelningen. Det är ett stort utbud och går att få lugn även på sådana här små. Kan de hålla den här stilen ska de nog vara nöjda, det verkar riktigt bra för invånarna. Och jag har varit på många bibliotek i mina dar.

Mikael Andersson

Norna Sannemo, 22, centrala Sundbyberg

– Det är jättefint och en inbjudande miljö. Nytt och fräscht, ett av de finare biblioteken. Jag brukar låna deckare och matlagningsböcker. Incidenter har jag aldrig märkt någonting av.