Han föddes hemlös vid en snabbmatsrestaurang i Småland. Och kanske var det här det stora intresset för människomat grundades. Via ett katthem i Eskilstuna fick Beppe tolv veckor gammal ett hem i Björkhagen.

– Han är alltid med när vi lagar mat eller bakar. Och han brukar sitta på sin egen stol vid bordet när vi äter. Bilden där han spanar in lussekatterna är därför en klassisk Beppe-bild, säger matte Olivia Olsen.

Beppe är sugen.

Beppe är sugen.

Läsarbild

Åt upp allt

Fyraårige kattkompisen Bosse som också bor i lägenheten i Björkhagen är lite mer delikat i sin framtoning. Men det går liksom inte att lämna Beppe ensam i köket – för då händer det grejer.

– Det försvinner mat. Han är mycket, mycket glad i människomat. En gång åt han upp en hel påse med tortillabröd.

Därför gäller det för Olivia, Gunnar, Alvar och Einar att hålla koll på tvåårige Beppe där hemma. Även på andra sätt. Två gånger har han nämligen gjort utflykter från balkongen trots skyddsnät.

Förbannad mås

En gång ramlade han ner och tryckte under en pizzerias veranda i ett dygn. En annan gång när familjen verkligen trodde att Beppe var borta hade han klättrat upp på hustaket.

– Vi fick ringa fastighetsskötaren när det blivit morgon och lockade på honom från en lucka i taket. Han satt där med en förbannad mås som gjorde utfall. Men när vi lockade hoppade han ner till balkongen igen.

Vad tänker då Beppe om vinsten undrar vi.

– Det är väl självklart. Han tog det för givet.