Bland annat lurades två olika Sollentunabor födda på 1930-talet av bedragare med så kallat ”bankmodus, enligt polisen.

En person sa sig ringa från en känd bank eller låneinstitut och ville hjälpa pensionären med någon form av inbetalning. Gärningspersonen ber om tillgång till pensionärens bank-id eller har en medhjälpare som är snabb att hämta upp kontokort med kod.

– Den här typen av hänsynslösa brott fortsätter trots att vi grep misstänkta gärningsmän i förra veckan, säger Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna.

Han uppmanar alla som har äldre släktingar att prata med dem och berätta att det är okej att lägga på luren för nummer eller personer man inte känner igen.

– Försök också prata med banken och be att de sätter en spärr för uttag, säger Kristian Bergström.

Söker vittnen till inbrott

I helgen fick polisen också in anmälningar om hela sex takboxstmlder och fyra däckstölder i Sollentuna. Undvik om möjligt att sätta på och packa din takbox kvällen innan du åker iväg, eller om du har möjlighet så parkera i ett låst garage, tipsar Kristian Bergström. Även däck på fälgar bör förvaras i låst utrymme om möjligt.

– Stöldligorna är fräcka och går in på biluppfarterna på tomter för att tillgripa gods. Takboxar och däck är lätta att omsätta i pengar.

Dessutom råkade en närlivsbutik på Frestavägen ut för inbrott vid 04-tiden natten till måndagen, och polisen söker nu vittnen till brottet.

– Har du sett personer eller fordon som har betett sig avvikande i anslutning till platsen så tveka inte att höra av dig. Du kan ha iakttagelser som är värdefulla för oss, säger Kristian Bergström.