PÅ MED MÖSSAN. Kraftiga vindar och rejält med snö är det som väntar Stockholm och Järfälla under torsdagen. Foto: Mikael Andersson

Bakslag för våren – snön tillbaka över Stockholm

SMHI varnar för kraftigt snöfall i Stockholm och går ut med en klass 1-varning. I Järfälla väntas snö och blåst dra i gång vid 13-tiden på torsdagen.

  • Publicerad 11:40, 11 mar 2021

Under onsdagen föll snön återigen vackert över Stockholm. Men värre blir det i dag, torsdag, då SMHI varnar för kraftig blåst och snö över huvudstaden.

Under torsdagseftermiddagen väntas 5–10 centimeter snö falla – och på sina håll hela 15 centimeter. I Järfälla ger prognosen snöfall med början runt 13-tiden.

Det var under natten till torsdagen som stormen Evert drog in över Västsverige. Under dagen drar den vidare österut för att sedan fortsätta norrut. Förutom nederbörd väntas den även ge rejält med blåst och riktigt friska vindar.

Snöfallet övergår senare under torsdagskvällen i regn.

Någon vår väntas inte heller de kommande dagarna. Så håll i, håll ut – snart ska det väl ändå vända?

Det här betyder SMHI:s klass 1-varning

Snöfall där det väntas 5 mm eller mer inom 6 timmar. Risk för halka på vägar.

Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 20 mm inom 12 timmar, alternativt 12 mm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass.